İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bülten, kırmızı difüzyon ve ulusal arama kayıtlarıyla aranan toplam 17 suçlunun, farklı ülkelerle yürütülen ortak operasyonlar sonucu yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini açıkladı.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; kırmızı bülten ve kırmızı difüzyonla uluslararası seviyede aranan 12 kişi ile ulusal seviyede aranan 5 kişinin, Almanya başta olmak üzere Irak, Azerbaycan, Bosna Hersek, Belarus, Gürcistan, İtalya, Kırgızistan, Kosova, Kuzey Makedonya ve Yunanistan’da yürütülen çalışmalar kapsamında yakalandığını belirtti.
Yakalanan şahısların; uyuşturucu madde ticareti ve ithali, çocuğun cinsel istismarı, kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs, bilişim yoluyla dolandırıcılık, nitelikli yağma, göçmen kaçakçılığı ve ruhsatsız silah bulundurma gibi ağır suçlardan arandıkları belirtildi.
Operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinesinde, Adalet Bakanlığı, KOM, İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Asayiş, Siber Suçlarla Mücadele, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlıklarının iş birliğiyle gerçekleştirildiği kaydedildi.
Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Hangi bültenle aranırsa aransın, organize suç örgütü üyelerini, zehir tacirlerini ve suçluları yakalayıp ülkemize geri getirmeye kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

0 Yorum