Moritanya İslam Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği (İSİPAB) 55. İcra Komitesi Toplantısı yapıldı. Toplantıda Türkiye’yi temsil eden isimler arasında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve İSİPAB Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Dusak da yer aldı.
Toplantı kapsamında farklı ülkelerin parlamenter temsilcileriyle bir araya gelen Dusak, parlamenter diplomasinin güçlendirilmesi ve ortak meselelerde iş birliğinin artırılması yönünde görüşmeler yaptı.
GÖBEKLİTEPE VE TAŞ TEPELER ANLATILDI
Vekil Dusak, görüşmelerde Şanlıurfa’nın sahip olduğu tarihi ve kültürel miras ön plana çıkardı. Özellikle Göbeklitepe ve Taş Tepeler başta olmak üzere, şehrin tarih, kültür, inanç turizmi ve gastronomi alanındaki birikimi üye ülke temsilcilerine aktarıldı.
İŞ BİRLİĞİ VE YATIRIM MESAJI
Toplantıda ekonomik iş birliği, yatırım ve ticaret başlıklarında değerlendirmelerde bulunuldu. Yapılan temaslarda, Şanlıurfa’nın uluslararası alanda daha görünür hale gelmesi için atılabilecek adımlar ele alındı.
BİRÇOK ÜLKE ŞANLIURFA’YA DAVET EDİLDİ
Prof. Dr. Abdurrahim Dusak, görüşmeler sırasında muhataplarını Türkiye’ye ve Şanlıurfa’ya davet ederek, şehirle ilgili iş birliği ve temasların geliştirilmesi yönünde mesaj verdi.

0 Yorum