ÖZEL HABER I Küresel turizm endüstrisinin en önemli buluşma noktalarından biri olan 29. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 5 Şubat 2026 Perşembe günü kapılarını açtı.
Fuarda yer alan Şanlıurfa standı, Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda, ilçe belediyeleri, turizm işletmeleri, otelciler, konukevleri, seyahat acenteleri ve Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) iş birliğiyle temsil ediliyor.
7 Şubat 2026 tarihine kadar İFM İstanbul Fuar Merkezi’nde sürecek fuarda kurulan Şanlıurfa standı ile, kentin sahip olduğu tarihi miras, inanç turizmi, gastronomi zenginliği ve kültürel değerlerin ziyaretçilere kapsamlı şekilde tanıtılması hedefleniyor.
Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika başta olmak üzere farklı coğrafyalardan hedeflenen 400’ün üzerinde davetli tur operatörü, EMITT 2026’da yeni destinasyonlar, oteller, deneyimler ve iş birlikleri için görüşmeler gerçekleştirecek. Bu kapsamda Şanlıurfa içinde yeni iş birlikleri ve tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor.
EMITT 2026’da Şanlıurfa’nın güçlü bir katılımla yer alacağını belirten Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Çoban

ÇOBAN: ŞANLIURFA STANDI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE TEMSİL EDİLECEK
Çoban, fuarın uluslararası turizm açısından stratejik bir platform olduğunu belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:
“EMITT, yalnızca Türkiye’nin değil, bölgenin de en önemli turizm etkinliklerinden biri olarak, yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçilere yeni iş ve iş birliği olanakları sunan güçlü bir platform olmayı sürdürmektedir. Turizmin uluslararası buluşma noktası EMITT, 29. yılında yeni destinasyonları ve en güncel turizm trendlerini 5–7 Şubat 2026 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sektör profesyonelleriyle buluşturmak için hazırlanıyor. Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda İlçe Belediyeleri, Şanlıurfa Turizm işletmeleri, Şanlıurfa Otelcileri, Konukevleri, seyahat acenteleri ve ŞURO Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası ile birlikte 5/7 Şubat 2026 tarihleri arasında EMITT Turizm Fuarında güçlü bir katılımla Şanlıurfa Standında temsil edilecektir.”

0 Yorum