kaynak olarak ekleyin
ÖZEL HABER I Şanlıurfa’da fıstık sezonunun hareketlenmesiyle birlikte yeşil fıstık fiyatlarında düşüş yaşandı.
Yaklaşık bir ay önce kilogramı 1500 lira seviyelerinde olan yeşil fıstık, bugünlerde 450 liraya kadar geriledi. Fiyatlardaki düşüşle birlikte kentte yeşil fıstığa olan ilginin de arttığı belirtildi.
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Haşimiye Meydanı’nda seyyar tezgahta fıstık satan ve yaklaşık 30 yıldır bu işi yaptığını belirten Mehmet Acıkaya, fiyatların düşmesiyle satışlarda ciddi artış yaşandığını söyledi.
Acıkaya, daha önce günlük yaklaşık 50 kilogram fıstık satarken, fiyatların düşmesiyle birlikte bu rakamın 150 kilogramın üzerine çıktığını ifade etti.
_1789740862.jpg)
“ŞU ANDA 150 KİLONUN ÜZERİNDE SATIŞ YAPIYORUZ”
Fıstık fiyatlarındaki düşüşün vatandaşın alım gücüne ve satışlara olumlu yansıdığını belirten Acıkaya, “Ben yaklaşık 30 yıldır fıstık satıyorum. Fiyatlar yüksek olduğu zaman vatandaşın alım gücü de düşüyor. Şimdi fiyatların 450 liraya kadar gerilemesiyle birlikte satışlarımızda ciddi bir artış oldu. Daha önce günde yaklaşık 50 kilo satıyorsak, şu anda 150 kilonun üzerinde satış yapıyoruz. Fiyat düşünce vatandaş daha fazla almaya başladı. Özellikle rekoltenin yüksek olması ve ürün miktarının artması fiyatların aşağı gelmesinde etkili oluyor.” ifadelerini kullandı.
_1789740859.jpg)
“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YÜKSELEBİLİR “
Acıkaya, önümüzdeki günlerde piyasaya giren ürün miktarına bağlı olarak fiyatların yeniden yükselebileceğini belirterek, “Şu anda piyasada ciddi bir ürün hareketliliği var. Ürün arttıkça fiyat düşüyor. Vatandaş da fiyatların düşmesini fırsat bilerek daha fazla alışveriş yapıyor. Ancak önümüzdeki günlerde piyasadaki ürün miktarı azaldığı takdirde fiyatların yeniden yükselmesini bekliyoruz. Şu an 450 lira seviyelerinde olan yeşil fıstığın fiyatının ilerleyen günlerde 550-750 lira bandına kadar çıkabileceğini düşünüyoruz. Fiyatların ne kadar yükseleceği tamamen piyasaya gelecek ürün miktarına ve talebe bağlı olacak. Şu anda satışlarımız oldukça iyi, vatandaş fiyatın düşmesini fırsat bilerek daha fazla ürün alıyor. Önümüzdeki günlerde fiyatların yeniden yükselceğini düşünüyoruz.” dedi.


0 Yorum