CEYLANPINAR- Şanlıurfa'da bir sınır kapısı kapılarını kapattı.
Siyasetçi ve İş İnsanı Rıdvan Söylemez, Ceylanpınar Gümrük Kapısı'nın kapatılacağı iddiaları üzerine Ticaret Bakanlığı ve Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün Üst Düzey yetkilileri ile görüşme yaptığını belirterek iddiaları doğruladı.
Söylemez, kapının kapanmasının nedeninin Suriye cephesindeki gelişmeler olduğunu söyleyerek “Bakanlık ve Gümrük Genel Müdürlüğü Yetkililerinin bizlere yapmış oldukları açıklamada Ceylanpınar Gümrük Kapısının kapatılma kararının Suriye Hükümetinden kaynaklandığını, Suriye Hükümetinin güvenlik ve mali sorunlardan dolayı Rasulayn Gümrük Kapısının kapatılması sonrasında böyle bir karar almak zorunda olduklarını belirtmişlerdir” dedi.
“KAPIYI TEKRAR FAALİYET KOYACAKLARININ SÖZÜNÜ ALDIK”
Kapının ilçe için önemine dikkat çekerek “Ceylanpınarımız için büyük bir umut kapısı olduğunun bilincindeyiz” diyen Söylemez, kapının yeninde açılacağına dair bir söz aldıklarını ifade etti. Söylemez konunun takipçisi olacaklarına dikkat çekerek "Hassasiyetimizi ve talebimizi gereken tüm mercilere ilettik. Yetkililer ile yaptığımız görüşmeler sonrasında İlerleyen süreçlerde Suriye Hükümetinin, güvenlik ve mali bir takım sorunları çözmesi doğrultusunda tekrardan Ceylanpınar Gümrük Kapısını faaliyete koyacaklarının sözünü aldık. Konunun takipçisi olduğumuzu ve sorunun tamamen Suriye Hükümetinden kaynaklandığını tekrardan tüm kamuoyuna bildirir, saygılarımı sunarım" dedi.
Kaynak: Vejdi Uluç

0 Yorum