Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki!

TGC Yönetim Kurulu, İsrail’de haber takibi yapan CNN Türk ekibinin gözaltına alınmasını kınadı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’de görev yapan CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Halil Kahraman’ın Tel Aviv’de güvenlik birimlerince engellenmesi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)  tarafından kınandı

Cemiyet tarafından yapılan açıklamada basın mensuplarının güvenliğine yönelik endişelerin arttığını vurguladı ve gazetecilerin korunması çağrısında bulundu.

“BASIN MENSUPLARININ GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN KAYGILARI DAHA DA ARTIRMIŞTIR”

Yapılan açıklamada, özellikle savaş ve çatışma bölgelerinde görev yapan gazetecilerin ciddi risklerle karşı karşıya olduğu belirtilerek, “Gazetecilik, kamuoyunun doğru ve zamanında bilgiye erişimini sağlayan, demokratik toplumların temel unsurlarından biridir. Ancak özellikle savaş ve çatışma bölgelerinde görev yapan gazeteciler ciddi risklerle karşı karşıya gelmekte; yaralanmakta, yaşamını yitirmektedir. Gazze’ye yönelik İsrail saldırılarında çok sayıda gazetecinin hayatını kaybetmiş olması, basın mensuplarının güvenliğine ilişkin kaygıları daha da artırmıştır.” İfadelerine yer verildi. 

“İSRAİL’İN MESLEKTAŞLARIMIZA YÖNELİK TUTUMUNU KINIYORUZ”

 Son olarak, İsrail’den canlı yayın yapan CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Halil Kahraman’ın Tel Aviv’de güvenlik birimleri tarafından engellendiği belirtilirken, olayla ilgili şu ifadeler kaydedildi:

Son olarak İsrail'den canlı yayın yapan CNN Türk Muhabiri Emrah Çakmak ve Kameraman Halil Kahraman, Tel Aviv'de güvenlik birimlerince engellenmiştir. Görevlerini icra eden basın mensuplarına yönelik bu tür uygulamaların, ifade ve basın özgürlüğü ilkeleri çerçevesinde dikkatle değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Uluslararası hukuk özellikle Cenevre Sözleşmeleri’nin Ek protokolleri uyarınca, çatışmalara doğrudan katılmadıkları sürece gazetecileri sivil statüsünde kabul etmekte ve korunmalarını öngörmektedir. Bu çerçevede, görevlerini yerine getiren gazetecilerin güvenliğinin sağlanması ve gözaltına alınan basın mensuplarının durumlarının ivedilikle gözden geçirilerek serbest bırakılmaları yönünde gerekli adımların atılması çağrısında bulunuyoruz. İsrail’in meslektaşlarımıza yönelik tutumunu kınıyoruz. Gazetecilik suç değildir; kamu yararına yapılan bir faaliyettir ve gazeteciler korunmalıdır.”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.