Sözcü’nün haberine göre, hobi bahçelerine yönelik yeni düzenlemeler kapsamında ciddi yaptırımlar uygulanacak.
Tarlalara yapılmış tüm yapılar yıkım kapsamına alınacak, elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetler kesilecek.
Bahçe sahiplerine metrekare başına 2 bin 500 TL ceza kesilecek. Bu, 500 metrekarelik bir arsada 1 milyon 200 bin TL, 1 dönümde ise 2.5 milyon TL anlamına geliyor. Cezayı ödemek sorunu çözmüyor; bahçe sahiplerinden 2 ay içinde yapıları yıkıp tarlayı tarımsal kullanım alanına çevirmeleri istenecek.
Yıkımı kendi yapmayanlardan metrekare başına 7 bin 500 TL ceza alınacak, dönüm başına 7.5 milyon TL tutacak. Bu durumda devlet yapıları yıkacak ve masrafları bahçe sahibine ödetilecek.
Yapının malzemesi beton ya da ahşap fark etmiyor; önemli olan tarlanın tarımsal amaçla kullanılması. Yıkım listesinde 11 bini aşkın hobi bahçesi bulunuyor.
ŞANLIURFA’DAKİ HOBİ BAHÇELERİNE NASIL ETKİLENECEK?
Şanlıurfa’da son yıllarda bağ evi yapımında ciddi bir artış yaşanıyor. Özellikle Karaköprü kırsalında yeni bağ evleri çoğalırken, vatandaşlar hem tarımsal üretim hem de hobi amaçlı kullanım için arsa ve arazilerini değerlendiriyor.
Yeni düzenleme ve yaptırımlar karşısında kentteki bağ evlerini nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

0 Yorum