VİRANŞEHİR- Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşayan Êzîdîler, inançlarının en önemli bayramlarından biri olan Çarşema Sor’u bu yıl kitlesel katılım ve büyük bir coşkuyla kutladı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurt dışından, özellikle Almanya başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Êzîdîler, Viranşehir’e bağlı Yukarı Bağ kırsal mahallesinde bir araya geldi.
Kültür Evi önünde gerçekleştirilen kutlamalara, Mardin eski Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte çok sayıda Êzîdî vatandaşın yanı sıra farklı inançlardan birçok kişi de katıldı.
Serhat Dicle İnan, program yoğunluğu nedeniyle etkinliğe katılamazken, gönderdiği kutlama mesajı ve çelenkle bayram sevincine ortak oldu.
Etkinlik boyunca misafirlere çeşitli ikramlar sunulurken, kadınlar ve çocuklar yöresel kıyafetleriyle kutlamaya renk kattı. Programda konuşan Yaşar Burç, Viranşehir’de böylesine geniş katılımlı bir kutlama yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Konuşmaların ardından bayram yemeği yenildi. Kutlamalar, Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti. Êzîdî inancında kutsal kabul edilen Tewafa Xerke ve Berat ibadetlerinin yerine getirilmesinin ardından program sona erdi. Sanatçı İzolu Mehmettin’in seslendirdiği eserler kutlamaya damga vurdu.
Çarşema Sor kutlaması, Viranşehir’de farklı kültürlerin bir arada barış içinde yaşadığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Kaynak: Haber Merkezi

0 Yorum