Güneydoğu Anadolu’nun tarihi ve inanç turizmi merkezi Şanlıurfa’da, hafta sonu etkili olan güneşli hava kenti adeta sokağa döktü. Cumartesi günü başlayan hareketlilik, Pazar günü havanın güzel olmasıyla birlikte yerini yoğun bir kalabalığa bıraktı.
TARİHİ ALANLARDA "ADIM ATACAK YER" KALMADI
Sabahın erken saatlerinden itibaren ılık havayı fırsat bilen Şanlıurfalılar ve çevre illerden gelen turistler, şehrin simge noktalarına akın etti. Özellikle ailelerin ve gençlerin uğrak noktası olan tarihi mekanlarda, öğle saatlerine doğru yoğunluk zirveye ulaştı.
BALIKLIGÖL VE DERGAH CAMİİNDE İĞNE ATSAN YERE DÜŞMEDİ
Kentin kalbi konumundaki Balıklıgöl Yerleşkesi, hafta sonunun en kalabalık adreslerinden biri oldu. Ziyaretçiler, kutsal kabul edilen balıklara yem atıp hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleriyle yarıştı.
Hemen yanı başındaki Dergah Camii çevresinde de benzer bir tablo hakimdi. İbadetlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar ile turistik geziye çıkanların oluşturduğu kalabalık nedeniyle, bölgedeki yürüyüş yollarında zaman zaman ilerlemek imkansız hale geldi.
Kaynak: MUSTAFA EKİNCİ

0 Yorum