Şanlıurfa'nın turizm değerleri için kritik toplantı! 7 şehir aynı masada

Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 7 ilin turizm potansiyelini ortak projelerle geliştirmek amacıyla Gaziantep'te üst düzey hazırlık toplantısı düzenlendi.

Şanlıurfa'nın turizm değerleri için kritik toplantı! 7 şehir aynı masada

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Gaziantep'te, bölge turizmini geliştirmek ve şehirlerin ortak kültürel mirasını ön plana çıkarmak amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 7 şehri kapsayan çalışmada, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak ortak turizm projeleri ele alındı.

7 ŞEHİR AYNI MASADA BULUŞTU

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan katıldı.

"Turizm Temelli Bölgesel Kalkınma Çalıştayı" kapsamında gerçekleştirilen üst düzey hazırlık toplantısında Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'nin temsilcileri bir araya geldi.

Toplantıda Kilis, Adıyaman ve Kahramanmaraş valileri ile Hatay, Şanlıurfa ve Osmaniye vali yardımcılarının yanı sıra belediye başkanları ve ilgili kurum amirleri de yer aldı.

ŞANLIURFA'NIN TURİZM DEĞERLERİ DE GÜNDEMDE

Görüşmelerde 7 şehrin ortak turizm ve kültürel potansiyelinin ortaya çıkarılması, bölgenin kalkınmasına katkı sunacak projelerin geliştirilmesi ve şehirler arasında iş birliğinin artırılması konuları değerlendirildi.

Özellikle bölgenin tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin ortak çalışmalarla daha geniş kitlelere tanıtılması hedefleniyor. Şanlıurfa'nın Göbeklitepe, Balıklıgöl ve tarihi mirası da bu bölgesel turizm potansiyelinin önemli parçaları arasında yer alıyor.

PROJELERİN DETAYLARI MERAK KONUSU

Toplantıda ortaklaşa hayata geçirilmesi planlanan projeler üzerinde durulurken, bunların hangi takvimle uygulanacağına ve hangi yatırımları kapsayacağına ilişkin henüz ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.

Şanlıurfa'nın turizm değerleri için kritik toplantı! 7 şehir aynı masada
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.