Yalova’da düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda rakiplerini tek tek dize getirerek altın madalyaya uzanan 15 yaşındaki Viranşehirli sporcu Asmin İliş, başarısını dünya kürsüsüyle taçlandırmak için kolları sıvadı. Viranşehir Belediye Spor Kulübü bünyesinde yetişen genç yetenek, gözünü Hindistan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na dikti.
YAĞMURLU BİR GÜNDE KEŞFEDİLEN YETENEK
Viranşehir Spor Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan Asmin İliş’in spor kariyeri, tesadüflerle dolu bir başarı hikayesine dayanıyor. Ortaokul 8. sınıftayken yağmurlu bir günde dışarı çıkamayan öğrencilerin sınıfta yaptığı bilek güreşi müsabakası, Asmin’in hayatını değiştirdi. Sınıftaki tüm rakiplerini yenmesi üzerine beden eğitimi öğretmeni tarafından keşfedilen genç sporcu, kısa sürede disiplinli çalışmasıyla profesyonel arenalara adım attı.
TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNDAN DÜNYA SAHNESİNE
Yalova’da gerçekleştirilen şampiyonada 55 kilogram 15 yaş altı kadınlar kategorisinde sağ kolda tüm rakiplerini mağlup ederek Türkiye Şampiyonu olan Asmin, Şanlıurfa’nın gururu oldu. Şimdi ise Ekim ayında Hindistan’da düzenlenecek olan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası için hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.
"BAYRAĞIMIZI HİNDİSTAN’DA DALGALANDIRACAĞIM"
Hedeflerine odaklanan genç şampiyon, antrenman temposunu artırdı. Başarısının sırrını disipline borçlu olduğunu belirten Asmin İliş, hazırlık süreciyle ilgili şunları söyledi:
"Okul çıkışlarında Viranşehir Belediye Spor Kompleksi’nde, antrenörüm Şükrü Güngör hocam eşliğinde düzenli olarak antrenmanlarımı sürdürüyorum. Hedefim Hindistan'da dünya şampiyonu olarak Türk bayrağını en iyi şekilde temsil etmek ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek."

0 Yorum