Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından düzenlenen Halk Oyunları Yarışmaları, Valilik bahçesinde gerçekleştirilen kortej programıyla başladı.
Kentte “Mahalleler yarışıyor, kültürümüz sahne alıyor” sloganıyla düzenlenen 5. Mahalleler Arası Halk Oyunları Yarışması, Yenice Spor Salonunda düzenleniyor.
Kentin farklı mahallelerinden gelen ekiplerin katıldığı organizasyonda, halk oyunları sahne alarak Şanlıurfa’nın kültürel mirası sergilendi.
Etkinlikte mahalleler en iyi performansı sergilemek için yarışırken, kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.
Yarışmalarda dereceye giren ekiplerin çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.
VALİ ŞILDAK: BU GÜZEL ORGANİZASYONA KATILAN EKİPLERİ TEBRİK EDİYORUM
Vali Şıldak sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımda, “ŞURKAV tarafından düzenlenen Mahalleler Arası Halk Oyunları Yarışması öncesinde İlimizin dört bir köşesinden gelen ekiplerimiz ile valiliğimizde buluştuk. Kültürümüzün zenginliğini yansıtan bu güzel organizasyona katılan bütün ekipleri tebrik ediyor, kültürümüzü yaşatmak ve tanıtmak amacıyla anlamlı çalışmalar ortaya koyan ŞURKAV’ı kutluyor, destek veren bütün kuruluşlara teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

0 Yorum