Şanlıurfa başsavcısı değişti! Tanıdık sima...

HSK'nın 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi kapsamında aralarında Şanlıurfa'nın da bulunduğu 33 ilin başsavcısı değişti.

Şanlıurfa başsavcısı değişti! Tanıdık sima...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA- 4 bin 967 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) Adli ve İdari Yargı 2026 yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladığını bildirerek, hakim ve savcılara yeni görev yerlerinde başarılar diledi.

33 İLİN BAŞSAVCISI DEĞİŞTİ

Adli ve idari yargı ana kararnameleri kapsamında; 4 bin 608 adli yargı, 359 idari yargı mensubuna ilişkin olmak üzere toplam 4 bin 967 kararname yayımlandı.

Kararnameyle Adıyaman, Artvin, Ağrı, Aydın, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Denizli, Düzce, Erzincan, Eskişehir, Hakkâri, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Yalova, Çanakkale ve Şanlıurfa'nın başsavcıları değişti.

ŞANLIURFA BAŞSAVCISI MURAT ÇALIŞ

Buna göre Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Murat Çalış, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.

Başsavcı Murat Çalış; 2022 yılında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilmiş, burada yaklaşık 3 yıl boyunca başsavcılık görevinde bulunmuştu.

20 Haziran 2025’te HSK tarafından açıklanan Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi ile de Artvin Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmıştı.

Başsavcı Çalış, son kararname ile eski görev yeri Şanlıurfa'ya tekrar dönüyor.

 

Şanlıurfa başsavcısı değişti! Tanıdık sima...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.