Şanlıurfa’da son dönemde sosyal medya platformlarında sponsorlu ilanlar üzerinden yürütülen yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. İddiaya göre, çok sayıda vatandaşın mağdur olduğu yöntem, sosyal medyada yayılmaya devam ediyor.
Dolandırıcılar, Instagram ve Facebook gibi platformlarda sponsorlu içerik olarak verdikleri ilanlarda piyasa değeri yüksek olan buzdolabı, çamaşır makinesi ve televizyon gibi beyaz eşyaları yarı fiyatına satışa çıkarıyor.
Bir ilanda, "Tayin nedeniyle satıyorum, kargo bana ait" ibareleri ekleyen şahıs, güven kazanmak için doğrudan WhatsApp yönlendirme bağlantıları kullandı.
CAZİP FİYATLARLA VATANDAŞLARI HEDEF ALIYORLAR
Paylaşılan bir görselde yer alan "Arçelik buzdolabı 520 Lt Nofrost A++ 13 bin TL" örneğinde olduğu gibi cazip fiyatlarla alıcıları ağlarına düşüren dolandırıcılar, kapora veya ürün bedelinin tamamını IBAN hesaplarına aktarttıktan sonra ortadan kayboluyor.
Emniyet yetkilileri ve bilişim uzmanları, sosyal medyadaki sponsorlu ilanlara karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekerek vatandaşları uyardı.


0 Yorum