Otogar taşınacak mı? Şanlıurfa’da tartışma yaratan plan değişikliğine sert tepki

TMMOB Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan Otogar Amaçlı imar planı değişikliğine tepki gösterdi. Kararın kentin genel bütünlüğünü bozacağını savunan açıklamada, planın yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Otogar taşınacak mı? Şanlıurfa’da tartışma yaratan plan değişikliğine sert tepki

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi meclis kararıyla onaylanan otogar amaçlı imar plan değişikliğine ilişkin Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Henüz yürürlüğe girmediği belirtilen plan değişikliğinin kentin geleceğini doğrudan etkileyeceğine dikkat çekilen açıklamada, kararın sorumluluk bilinciyle alınması gerektiği vurgulandı.

"MEVCUT OTOGARIN TAŞINMASI İÇİN MAKUL GEREKÇE YOK"

Açıklamada, söz konusu plan değişikliğinin kent ana planının sosyal ve teknik altyapı dengesini bozduğu ifade edilerek şu ifadelere yer verildi:

"Mevcut otogarın taşınması için makul ve yeterli gerekçeler ortaya konmamıştır. Mevcut otogarın; Mehmet Akif İnan ve Şanlıurfa Şehir Hastanesi gibi acil kullanım gerektiren sağlık kuruluşlarına, kamu kurumlarına, okullara, kent merkezine ve kamusal alanlara kolay ulaşılabilir bir noktada bulunması önemli bir avantajdır. Bu konumun nesnel gerekçeler sunulmadan değiştirilmesi kamu yararı ilkesine aykırıdır.

BELEDİYEYE "KARARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİN" ÇAĞRISI

TMMOB bileşenleri olarak endişelerini dile getiren Mimarlar Odası, bilimsel temellere dayanmayan kararların geri dönülemez sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu. Açıklama, şu çağrıyla tamamlandı:

“TMMOB bileşenleri olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin onayladığı imar plan değişikliğine ilişkin endişelerimizi bir kez daha yineliyor ve kararın yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz! Bütün kenti ilgilendiren böylesine bir değişiklik kararı zorunlu hallerde ancak bilimsel temellere dayandırılarak, nesnel gerekçeler sunularak yapılabilir. Aksi halde bu değişikliğin geri dönülemez sonuçları olacaktır. Daha önce vizyon proje olarak sunulan Aşık-Öğütçü imar planının bile bu şekilde ucundan kıyısından değiştirilerek bütünlüğünün bozulmasını; bazı donatıların azaltılarak ticarileştirilmesini endişeyle izliyoruz.  Tüm bunlar göz önüne alınarak; ilgili plan değişikliği kararının yeniden gözden geçirilmesini, otogar alanının taşınmasına yönelik varsa ihtiyaç; bilimsel teknik çalışmaların yapılarak belirlenmesi ve bu çalışmalara tarafımızca katkı sunulabileceği hususunu; Kamuoyuna arz ederiz.”

 

Otogar taşınacak mı? Şanlıurfa’da tartışma yaratan plan değişikliğine sert tepki
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.