Urfa söylüyor, Antep nam salıyor: Fatma Şahin dünyaya Fırat'tan selam verdi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Fırat Nehri'ndeki Rumkale’de bu yıl 7’nci kez Su Sporları Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Şanlıurfa'nın Fırat'ın İncisi Halfeti söylemi festival sonrası isim değiştirdi. Festivale katılanlar "Fırat'ın İncisi Rumkale" paylaşımlarında bulunurken, basında da Rumkale bu benzetme ile yer buldu.

Urfa söylüyor, Antep nam salıyor: Fatma Şahin dünyaya Fırat'tan selam verdi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

GAZİANTEP- Şanlıurfa “Fırat'ın İncisi Halfeti” diyedursun, Gaziantep düzenlediği festivaller ile “Fırat'ın İncisi Rumkale” diyerek nam salmaya başladı bile.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Rumkale Su Sporları Festivali sona erdi.

Festivale Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve il protokol üyeleri ile toplam 4 bin 440 sporcu katıldı.

Hafta boyu devam eden etkinliklerde dragon bot yarışları ile flyboard, jet ski, jetcar, paramotor ve banana gösterileri izleyicilere heyecan ve keyif dolu anlar yaşattı.

FATMA ŞAHİN: DÜNYAYA TANITMAK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Fatma Şahin, Halfeti'nin tam karşısındaki Rumkale'deki festival için tanıtım amacına dikkat çekerek " Gaziantep’i su sporlarında da hikayenin merkezine koymak, Rumkale gibi dünya harikası güzelliklerimizi önce Türkiye’ye, ardından dünyaya tanıtmak bizim için çok önemli.

Bizim için bu festival yalnızca bir spor organizasyonu değil. Bir coğrafyanın hikâyesini tüm zenginlikleri ile anlatma meselesi…

Gaziantep’i yalnızca sanayisiyle, gastronomisiyle, ticaretiyle değil, Fırat’ıyla, Rumkale’siyle, tarihiyle, kültürüyle ve Mezopotamya’nın eşsiz mirasıyla da Türkiye’ye ve dünyaya anlatmak istiyoruz. Bugün buraya Türkiye’nin dört bir yanından gelen her sporcu ve her misafir, buradan yalnızca güzel hatıralarla değil, Gaziantep’in, Rumkale’nin ve Fırat’ın birer elçisi olarak ayrılıyor. İnanıyoruz ki bir şehri tanıtmanın en güçlü yolu, onun güzelliklerini insanların kendi gözleriyle görmesini sağlamaktır. Gaziantep çok güzel. Rumkale çok güzel. Fırat çok güzel. Siz de gelin, bu güzelliği yerinde görün. Gaziantep’te buluşalım" sözleriyle çağrıda bulundu.

FESTİVALLE DEĞİŞEN HİTAP: FIRAT'IN İNCİSİ RUMKALE

Şanlıurfa'nın Halfeti için kullandığı “Fırat'ın incisi” güzellemesi, festival ile birlikte Gaziantep tarafından “Fırat'ın İncisi Rumkale” olarak nam salmaya başladığı görüldü.

Sosyal medya ve basında “Fırat'ın İncisi Rumkale” ifadelerinin sıklıkla yer alması dikkat çekti.

Tarihi, inanç ve doğa turizminin yanısıra müzik ve gastronomi şehri olması sebebiyle Şanlıurfa'nın da benzer organizasyonlarla adını dünyaya daha çok duyurması gerektiğine inanılıyor. 

Urfa söylüyor, Antep nam salıyor: Fatma Şahin dünyaya Fırat'tan selam verdi!
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.