kaynak olarak ekleyin
İSTANBUL- İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TGRT Haber Canlı yayına katılarak, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
“557 SUÇ ÖRGÜTÜNE BİN 568 OPERASYON DÜZENLEDİK"
Yılbaşından bu yana yapılan operasyonlara ilişkin rakamlar paylaşan Bakan Çiftçi, "Yılbaşında göreve geldiğimiz günden itibaren daha doğrusu 1 Ocak tarihinden bugüne kadar 8 ay 15 günlük bir süre geçti. 8,5 aylık süre geçti, bu süre zarfında toplamda 562, 8 aylık sonuçları veriyor. 2026'nın ilk 8 ayını veriyor. 557 suç örgütüne bin 568 operasyon düzenlemişiz. Şu anda 562 suç örgütüne bin 592 operasyon düzenlemişiz. Bunların içinde yeni nesil suç örgütleri var, hepsi var. Bunun sonucunda 6 bin 916 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiş durumda. Biz, bundan sonra da elimizden geldiği kadar, operasyonlarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Son çeteyi çökertinceye kadar bu mücadele bitmeyecek. 2021-2025 yılı, 8 aylık ortalamalarda 360 organize suç örgütü çetesine yönelik 904 operasyon yapılmış. Bugün itibariyle rakamın arttığını hepimiz görebiliyoruz. Bu 557 suç örgütünden 18 tanesi de, uluslararası bağlantıları olan, bunların uluslararası bağlantılı olanları var, ulusal çapta faaliyet yürüten var. Bölgesel mahiyette faaliyet yürüten var. Bunların içerisinde 18 tane, uluslararası çapta çökerttiğimiz örgüt. Bunlar internet üzerinden örgütleniyorlar. İlan verirken internet üzerinden veriyorlar, para havalesi verirken internet üzerinden veriyorlar. Yani interneti, dijital ortamı da araçsallaştırmışlar, hibrit örgütlenme dediğim o. Ama mağdurlar gerçek insanlar" şeklinde konuştu.
SAHİPSİZ HAYVAN SORUNU
1,5 ay sonra sahipsiz hayvan sorununun gündemden çıkacağını aktaran Çiftçi, "Bir başka konu, mesela sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili konu. Bir ara toplumun gündemindeydi. İşte insanlar, yaşlılar camiye gidemiyordu, çocuklar okula, parka gidemiyordu, kadınlar sokağa çıkamıyordu. 15 Ekim'e kadar İstanbul'da hayvan toplama bitecek. Şartlara uymayan belediyeleri uyaracağız. Yeteri kadar barınak ve doğal yaşam alanı var" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA

0 Yorum