kaynak olarak ekleyin
Türkiye’nin dört bir yanında, Şanlıurfa’da da çok sayıda mağazası bulunan BİM, bankacılık sektörüne adım atmaya hazırlanıyor. Şirketin 10 milyar lira sermayeyle kuracağı Dost Katılım Bankası AŞ için tescil işlemleri tamamlandı.
BİM’in bankacılık sektörüne giriş planında önemli bir aşama daha geride kaldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) haziran ayında kuruluşuna onay verdiği Dost Katılım Bankası AŞ’nin İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü’ndeki tescil işlemleri tamamlandı.
BANKANIN FAALİYET İZNİ BEKLENİYOR
Kuruluş işlemleri tamamlanan bankanın hizmet vermeye başlayabilmesi için şimdi BDDK’dan faaliyet izni alması gerekiyor.
Faaliyet izninin alınmasının ardından Dost Katılım Bankası’nın Türkiye genelinde faaliyet göstermesi ve şube yapılanmasına başlaması planlanıyor. Bankanın yıl sonuna kadar faaliyet izni alması halinde çalışmaların hız kazanması bekleniyor.
BİM’in Türkiye genelindeki geniş mağaza ağı, yeni bankacılık girişiminin dikkat çeken noktaları arasında bulunuyor. Şanlıurfa’da da çok sayıda mağazası bulunan şirket, yeni yatırımıyla faaliyet alanını genişletmeye hazırlanıyor.
BANKANIN TÜM HİSSELERİ BİM’E AİT OLACAK
Dost Katılım Bankası’nın hisselerinin tamamının BİM Birleşik Mağazalar AŞ’ye ait olması planlanıyor.
Yüzde 71,1’i halka açık olan BİM’in yanı sıra bankanın kurucu ortakları arasında Desto Atık Yönetimi AŞ, Dost Global Danışmanlık AŞ, GDP Gıda Paketleme Sanayi ve Ticaret AŞ ile Es Global Gıda Sanayi Ticaret AŞ de yer alıyor.
BİM’in yeni girişimiyle birlikte şirketin perakende sektöründeki faaliyetlerinin yanı sıra katılım bankacılığı alanında da hizmet sunması hedefleniyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ


0 Yorum