Bankacılık işlemlerinde yeni dönem: İşlem limitleri değişti

MASAK’tan finansal işlemlere yeni düzenleme geldi. Yaptırım listelerinde yer alan kişi ve kuruluşların işlemleri gecikmeden bildirilecek, bazı parasal limitler ise artırılacak.

Bankacılık işlemlerinde yeni dönem: İşlem limitleri değişti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), finansal sistemde uygulanacak tedbirlere ilişkin yeni düzenlemeleri yürürlüğe koydu. 

Düzenlemeyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) yaptırım listelerinde bulunan kişi ve kuruluşların gerçekleştirmek istediği işlemlerin gecikmeden MASAK’a bildirilmesi kararlaştırılırken, bazı finansal işlem ve bildirim limitleri de yükseltildi.

MASAK’ın finansal sistemde uygulanacak tedbirlere ilişkin düzenlemeleri Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeler; suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, terörizmin finansmanıyla mücadele ve kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanının engellenmesine yönelik tedbirleri kapsıyor.

MASAK’TAN FİNANS KURULUŞLARINA YENİ UYGULAMA

BMGK yaptırım listelerinde yer alan kişi, kuruluş ve organizasyonlarla bağlantılı finansal işlemlere daha hızlı müdahale edilmesi amaçlanıyor.

Terörizmin finansmanı ve kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanının önlenmesi kapsamında, BMGK yaptırım listelerinde bulunan kişi, kuruluş veya organizasyonlara ilişkin Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla iletilen bilgiler doğrudan MASAK’ın internet sitesinde yayımlanacak.

Düzenleme kapsamındaki yükümlüler, yaptırım listelerinde bulunan kişi ve kuruluşların gerçekleştirmek istediği işlemleri gecikmeksizin MASAK’a bildirecek. Söz konusu işlemlerin ertelenmesi için gerekli güvenlik tedbirleri de uygulanacak.

BAZI PARASAL LİMİTLER YÜKSELTİLDİ

MASAK’ın diğer düzenlemesiyle bazı finansal işlemlerde uygulanan parasal bildirim ve işlem sınırları da değiştirildi. Buna göre, daha önce 10 bin lira olarak uygulanan bazı parasal sınırlar 20 bin liraya, 25 bin liralık sınır ise 50 bin liraya yükseltildi.

Diğer bazı limitlerde de değişikliğe gidildi. 2 bin 750 liralık sınır 5 bin 500 liraya, bazı özel işlem ve bildirim basamaklarında uygulanan 1000 liralık tutar 2 bin 500 liraya çıkarıldı. Mevzuatta 2 bin 750 lira olarak belirlenen başka bir parasal sınır ise yeni düzenlemeyle 6 bin 500 lira olarak uygulanacak.

Bankacılık işlemlerinde yeni dönem: İşlem limitleri değişti
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.