Selçuk Bayraktar Şanlıurfa’da konuştu: Meğer formülde biraz da Urfa isotu varmış

TEKNOFEST Güneydoğu’nun açılışında konuşan Selçuk Bayraktar, gençlerin enerjisini esprili sözlerle anlattı. Bayraktar, “Meğer formülde biraz da Urfa isotu varmış!” dedi.

Selçuk Bayraktar Şanlıurfa’da konuştu: Meğer formülde biraz da Urfa isotu varmış

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Şanlıurfa’da düzenlenen TEKNOFEST Güneydoğu Açılış Programı’nda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Şanlıurfalılara ve ziyaretçilere hitap ederek başlayan Bayraktar, kentin tarihi ve kültürel önemine vurgu yaptı. 

Şanlıurfa’nın Göbeklitepe, Karahantepe, Çakmaktepe ve Harran gibi insanlık tarihi açısından önemli merkezlere ev sahipliği yaptığını belirten Bayraktar, bölgenin geçmişte olduğu gibi bugün de yeni gelişmelere öncülük ettiğini söyledi.

“TARİHLE GELECEĞİ BURADA BULUŞTURUYORUZ”

Şanlıurfa’nın insanlık tarihindeki önemine dikkat çeken Bayraktar, “Cömertliğin, yiğitliğin ve kardeşliğin şehri Şanlıurfa’nın güzel insanları, ve elbette ki, medeniyetimizin güneş yüzlü çocukları, sevgili genç kardeşlerim! Aziz Şanlıurfa… Hz. İbrahim’in bereketiyle yoğrulmuş Peygamberler Şehri Şanlıurfa… Milli Mücadele’de gösterdiği destansı kahramanlıkla İstiklal Madalyası’nı göğsüne takan Şanlıurfa… Sana ve güzel insanlarına yürekten sevgilerimi iletiyorum. İsotunun lezzetine, Çiğ köftenin emeğine, Sıra gecelerindeki dostluğa en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum. Köklerin göklere uzandığı bu meydanda, sizlerle kucaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şanlıurfa’mıza, TEKNOFEST Güneydoğu’ya hoş geldiniz, sefalar getirdiniz! Ne güzel bir heyecanınız var! Ne güzel bir coşkunuz var Urfa! Baş tacısın Şanlıurfa!”

“GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİNE HAZIRLANIYOR”

Bu yıl TEKNOFEST’in 15’inci festivalinin düzenlendiğini aktaran Bayraktar, festival kapsamında gerçekleştirilen teknoloji yarışmalarına ilişkin verileri şu sözlerle açıkladı:

“Bu yıl TEKNOFEST’in 15. festivalindeyiz. 2018’de diktiğimiz fidan, bugün büyük bir teknoloji hareketine dönüştü. 81 ilimizden ve 97 farklı ülkeden gençlerimiz burada. 62 farklı alandaki teknoloji yarışmalarımıza 730 binin üzerinde takım, 1 milyon 600 binin üzerinde genç başvurdu. Bunlar sadece rakam değil. Bunlar Türkiye’nin değişen hikâyesi. TEKNOFEST de burada sadece yarışmalardan ibaret değil. Göbeklitepe Deneyim Alanı’nda geçmişten geleceğe uzanan bir yolculuğa çıkıyoruz. ALAN-26’da Şanlıurfa’nın neolitik hafızasından yapay zekâya uzanan insanlığın üretim hikâyesini birlikte keşfediyoruz. Gökyüzünde de AKINCI’dan AKSUNGUR’a, SOLOTÜRK’ten BAYRAKTAR TB3’e uzanan nefes kesen gösteriler bizleri bekliyor. Ve bu hikâyenin en güzel tarafı, bu toprakların çocuklarının bu hikâyenin tam merkezinde olması. Deneyap Teknoloji Atölyelerimizde Urfalı evlatlarımız yapay zekâyı, robotiği öğreniyor, geleceğin teknolojilerine hazırlanıyor.”

“BU GENÇLER TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ”

Konuşmasında bölge gençlerinin teknoloji yarışmalarındaki katılımına da değinen Bayraktar, Şanlıurfa başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki gençlerin teknoloji üretiminde önemli bir rol üstlendiğini belirterek,

“Şanlıurfa’dan yüzlerce öğrencimiz, onlarca takımımız, bu meydanda TEKNOFEST yarışmalarında mücadele ediyor, ter döküyor. Bu gençler sizin çocuklarınız, Bu gençler bizim çocuklarımız. Şanlıurfa’nın, Diyarbakır’ın, Mardin’in, Gaziantep’in, Adıyaman’ın, Kilis’in, Batman’ın, Siirt’in, Şırnak’ın pırıl pırıl, zeki, çalışkan, üretken çocukları… Bu gençler Türkiye’nin geleceği… Bize hep soruyorlar. Bu gençlerin enerjisini, roketlerin itki gücünü nereden buluyorsunuz? Ankara’da, İstanbul’da cevap veriyorduk. Aerodinamik diyorduk. Yüksek tork diyorduk. İleri mühendislik diyorduk. Ama Urfa’ya gelince işin aslını anladık. Meğer formülde biraz da Urfa isotu varmış! Bir de Urfa sıcağı var. Urfa’ya gelince bir şeyi daha anladık. Bir sistem Urfa sıcağında öğle vakti tıkır tıkır çalışırsa, dünyada da, uzayda da her yerde çalışır!” dedi. 

“MEĞER FORMÜLDE BİRAZ DA URFA İSOTU VARMIŞ”

Şanlıurfa’nın sıcak iklimine de esprili bir göndermede bulunan Bayraktar, gençlerin enerjisi ile teknolojik üretim arasındaki bağlantıyı anlattı.

Bayraktar, “Bu gençlerin enerjisini, roketlerin itki gücünü nereden buluyorsunuz? Ankara’da, İstanbul’da cevap veriyorduk. Aerodinamik diyorduk. Yüksek tork diyorduk. İleri mühendislik diyorduk. Ama Urfa’ya gelince işin aslını anladık. Meğer formülde biraz da Urfa isotu varmış” dedi.

Bayraktar, Şanlıurfa sıcağına ilişkin de “Bir sistem Urfa sıcağında öğle vakti tıkır tıkır çalışırsa, dünyada da, uzayda da her yerde çalışır” ifadelerini kullandı.

“DÜNYAYA ÇOK DAHA FAZLA YÜKSEK TEKNOLOJİ İHRAÇ ETMEK İSTİYORUZ”

Bayraktar, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Yarın bir girişim oluyor. Sonra bir şirkete dönüşüyor. Yeni bir üretim alanı açıyor. Yeni mühendisler, teknisyenler istihdam ediyor. Yeni ürünler geliştiriyor. Ve o ürünler dünyanın farklı ülkelerine ihraç ediliyor. Bir fikir, ekonomik değere, Bir hayal, değere, Bir proje, istihdama, Bir teknoloji, Türkiye’nin refahına dönüşüyor. Biz bu teknolojik dönüşümü yalnızca ülkemizin refahı için değil, dost ve gönül coğrafyamızın ortak geleceği için de bir imkân olarak görüyoruz. Bölgesinden dünyaya uzanan, birlikte üreten ve birlikte güçlenen bir teknoloji ekosistemi kurmak istiyoruz. İşte bizim görmek istediğimiz dönüşüm bu. Daha verimli üretmek istiyoruz. Dünyaya çok daha fazla yüksek teknoloji ihraç etmek istiyoruz. Daha fazla küresel marka çıkarmak istiyoruz. Her alanda kendi teknolojimizi geliştirmek istiyoruz. Geleceğin güçlü ekonomileri, Bilgiyi ürüne, teknolojiyi değere dönüştüren ve küresel markalarını üreten ekonomiler olacak. Bir ülkenin gerçek zenginliği, yalnızca ne kadar ürettiğiyle değil, ne kadar değer ürettiğiyle ölçülür."

Selçuk Bayraktar Şanlıurfa’da konuştu: Meğer formülde biraz da Urfa isotu varmış
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.