Şanlıurfalı esnaftan meslektaşlarına çağrı! “Gelenler parasını harcayacak yer bulamıyor”

Şanlıurfalı esnaftan meslektaşlarına çağrı! “Gelenler parasını harcayacak yer bulamıyor”

TEKNOFEST’in Şanlıurfa’da yarattığı yoğunluk, kent esnafının yüzünü güldürdü. Esnaf Fuat Doney, festival sonrası hareketliliğin ekonomiye katkı sağlaması için dükkanların geç saatlere kadar açık tutulması çağrısında bulundu.

Şanlıurfalı esnaftan meslektaşlarına çağrı! “Gelenler parasını harcayacak yer bulamıyor”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

ÖZEL HABER l Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 30 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa’da kapılarını açarak kentin turizm ve ekonomi çarklarını hızlandırdı. Hem sonbahar serinliğini fırsat bilen yerli ve yabancı turistlerin hem de festival için Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin akın ettiği kadim kentte, akşam saatlerinde adeta insan seli yaşanıyor.

Sabah saatlerinde başlayan festival heyecanı akşam sona ererken; ziyaretçiler, görevliler ve katılımcılar soluğu tarihi Balıklıgöl Yerleşkesinde alıyor. Akşam saatleriyle birlikte kent merkezindeki ciğercilerde, tatlıcılarda ve tarihi çarşılarda adım atacak yer kalmıyor.

EYYÜBİYE ESNAFINDAN ANLAMLI ÇAĞRI

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesindeki tarihi çarşılar bölgesinde baharat satışı yapan esnaf İsmail Doney, TEKNOFEST’in kente kattığı hareketlilikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek meslektaşlarına önemli bir çağrıda bulundu.

Misafirleri ağırlamak için can attıklarını belirten Doney, "Bu anlamda bizler esnaf olarak mutluyuz, sevinçliyiz, gururluyuz. Fakat esnaf dostlarıma sesleniyorum: Dükkanlarınızı akşamları erken kapatmayın. Turistler, misafirler geliyor; gezecek, görecek, alışveriş yapacak yer bulamıyor. Balıklıgöl ve Yıldız Meydanı'nın ana caddesinden başka açık bir yer kalmıyor. Sizlerden ricam, dükkanlar açık kalsın, çalışma saatlerimizi bir tık uzatalım. Evimize misafir gelmiş, şehrimize konuklarımız gelmiş" ifadelerini kullandı.

"HZ. İBRAHİM’İN MAKAMI MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERİYOR"

Şanlıurfa halkının misafirperverlik kültürüne vurgu yapan Doney, geçmişten örnek vererek şunları söyledi:

"Daha önce Urfa’da yapılan bir futbol maçına 140 bin kişi gelmişti. O dönem kentte bu kadar otel ve konaklama imkânı yoktu. Urfa vatandaşı ne yaptı? Misafiri evine götürdü. Urfa, Hz. İbrahim'in makamıdır; Urfa misafirperverdir, misafirini sever."

"MESAİ SAAT 22.30'DAN SONRA BAŞLIYOR"

Ziyaretçilerin festival alanından kent merkezine geliş saatlerine dikkat çeken Doney, dükkanların geç kapatılmasının kent ekonomisine doğrudan katkı sağlayacağını belirterek şöyle devam etti:

"Gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamak üzerimize düşen en önemli vazifedir. İnsanlar sabah 09.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında TEKNOFEST alanında oluyor. Vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin şehir merkezine ulaşması saat 22.30 - 23.00’ü buluyor. Merkeze, çarşıya geldiklerinde esnafın kapalı olduğunu görüyorlar. Bu insanlar nereyi gezecek, parasını nerede harcayacak, Şanlıurfa ekonomisine nasıl fayda sağlayacak? Bundan dolayı esnaflarımıza çağrımızdır: İş yerlerimizi açık tutalım ve misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayalım."

"TARİHİN SIFIR NOKTASINDA YILIN TEKNOLOJİ HAMLESİ"

Çevre illerden gelen olumlu tepkilerin gurur verici olduğunu belirten Doney, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Adıyaman, Gaziantep, Adana, Mardin ve Diyarbakır gibi komşu illerimizden gelen ziyaretçilerimizin memnuniyeti sosyal medya paylaşımlarına da yansıyor. Herkesin çok güzel karşılandığını görmek bize gurur veriyor. Son olarak şunu söylemek istiyorum: Tarihin sıfır noktasında, yılın teknolojisi ve teknoloji hamlesi Şanlıurfa’da yaşanıyor."

Şanlıurfalı esnaftan meslektaşlarına çağrı! “Gelenler parasını harcayacak yer bulamıyor”
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.