MHP'li Yıldız'dan süreç açıklaması: 2 bin 800 kişi yararlanacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, İmralı sürecinde kasım ayı sonuna kadar sonuç alınmasının beklendiğini belirterek, Meclis’te 467 oyla kabul edilen çerçeve yasadan yaklaşık 2 bin 800 kişinin yararlanacağını söyledi.

MHP'li Yıldız'dan süreç açıklaması: 2 bin 800 kişi yararlanacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, sürecin takvimi ve yasadan yararlanacak kişilerin kapsamı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat, “Terörsüz Türkiye, son durum raporu” başlıklı yazısında Feti Yıldız ile yaptığı görüşmeye yer verdi. Yıldız, kasım ayının sonuna kadar sonuç alınmasının beklendiğini, ardından cezaevindeki terör suçlularına yönelik işlemlerin başlayacağını ifade etti.

“KASIM SONUNA KADAR SONUÇ ALINIR”

Sürecin geldiği aşamaya ilişkin konuşan Yıldız, Meclis’te yürütülen çalışmaların kapsamına dikkat çekerek, çerçeve yasanın 467 oyla kabul edildiğini hatırlattı.

Yıldız, “Kasım sonuna kadar sonuç alınır. Sonra da cezaevinde bulunan terör suçluları için işlemler başlar. Yaklaşık 2 bin 800 kişi yasadan yararlanacak” dedi.

 “ÖRGÜTÜN KURUCU KADROSU YASADAN FAYDALANAMAZ”

Yıldız, yasadan yararlanacak kişilerin kapsamına ilişkin değerlendirmesinde, örgütün kurucu kadrosu ile üst düzey yöneticilerinin düzenlemeden yararlanamayacağını şu sözlerle aktardı:

“Meclis'te 21 toplantı yapıldı... Bu maddelerin altı, kalın çizgilerle çizildi... Defalarca.Her toplantı sekiz saat sürdü.Herkesi dinledik... Herkes özgürce düşüncesini söyledi.Şehit aileleri... Gazilerimiz... Sivil toplum örgütleri... Diyarbakır anneleri... Cumartesi anneleri... İş insanları... Akademisyenler... Vakıflar ve dernek temsilcileri... Hepsini Meclis'e davet ettik.Söyleyecek sözü olan herkes, hiçbir kısıtlama olmadan konuştu.Sonunda ortaya çıkan ve Meclis'te 467 oyla kabul edilen çerçeve yasa, muhteşem bir olay... Milletin iradesi.Kasım sonuna kadar sonuç alınır.Sonra da... Cezaevinde bulunan terör suçluları için işlemler başlar.Yaklaşık 2 bin 800 kişi yasadan yararlanacak.Ama... Şunu da herkes bilsin ki... Terör örgütünün kurucu kadrosu... 1984'ten bugüne kadar, sözde örgütün üst düzey yöneticileri... Ki... Sayıları 230 civarında... Kanundan faydalanmazlar."

 

MHP'li Yıldız'dan süreç açıklaması: 2 bin 800 kişi yararlanacak
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.