Cep telefonu alacaklar dikkat! Taksit sınırı 40 bin TL'ye çıkarıldı...

Ticaret Bakanlığı, sıfır cep telefonlarında 12 ay taksit uygulanabilecek fiyat sınırını 20 bin TL’den 40 bin TL’ye yükseltti.

Cep telefonu alacaklar dikkat! Taksit sınırı 40 bin TL'ye çıkarıldı...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Cep telefonu satın almayı planlayan tüketicileri ilgilendiren yeni taksit düzenlemesi yürürlüğe girdi.

 Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle, sıfır cep telefonlarında 12 ay taksit uygulanabilecek üst fiyat sınırı iki katına çıkarılarak 40 bin TL olarak belirlendi.

15 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, fiyatı 40 bin TL ve altında olan sıfır cep telefonları 12 ay taksitle satın alınabilecek. Fiyatı 40 bin TL’nin üzerinde olan cihazlarda ise azami taksit süresi 3 ay olacak.

“FİYATLARINA BAKILMAKSIZIN 12 AY TAKSİTLE SATIN ALINABİLECEK”

Yeni düzenlemenin dikkat çeken başlıklarından biri de yenilenmiş cep telefonlarına yönelik oldu. Buna göre yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonları, fiyatlarına bakılmaksızın 12 ay taksitle satın alınabilecek.

Böylece tüketiciler, yenilenmiş telefon alışverişlerinde belirli bir fiyat sınırına bağlı kalmadan daha uzun vadeli ödeme seçeneğinden yararlanabilecek.

Ticaret Bakanlığı, düzenlemenin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan kararlarla uyumlu şekilde gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bakanlığın açıklamasında elektronik eşya, tablet bilgisayar, televizyon, elektrikli ev aletleri, mobilya, yurt içi turizm ve seyahat harcamaları, taşıt ve kuyum satışlarına ilişkin taksit tutarı ve vade sınırlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtildi.

Yönetmelik değişikliğiyle, konut satışları hariç olmak üzere perakende işletmelerin tüketicilere yönelik taksitli mal ve hizmet satışlarında taksit sürelerini belirleme ve ek sınırlamalar getirme konusunda Ticaret Bakanlığının yetkisi düzenlendi.

Bakanlık, BDDK tarafından taksitli satışlara ilişkin alınacak yeni kararlar doğrultusunda gerekli adımların atılacağını ve tüketicilerin ihtiyaçlarıyla perakende sektörünün koşullarını gözeten düzenlemelerin sürdürüleceğini açıkladı.

Cep telefonu alacaklar dikkat! Taksit sınırı 40 bin TL'ye çıkarıldı...
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.