kaynak olarak ekleyin
Türkiye’nin şampiyon atlarının yetiştirildiği köyde, atçılık sektörünün geliştirilmesi için yeni projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor.
Suruç’un verimli toprakları, geniş otlakları ve uygun iklim koşullarıyla öne çıkan Büyük Sergen Köyü, bölgedeki safkan Arap atı yetiştiriciliğinin önemli merkezleri arasında yer alıyor.
VALİ ŞILDAK’TAN AT YETİŞTİRİCİLERİNE ZİYARET
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suruç’ta safkan Arap atı yetiştiriciliği yapan iki yetiştiriciyi ziyaret Etti.
SURUÇ, TÜRKİYE’NİN ŞAMPİYONLARINI YETİŞTİRİYOR
Atçılık sektörünün geliştirilmesine yönelik projelere de değinen Vali Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Osmanlı’dan günümüze uzanan gelenek, Suruç’un bereketli topraklarında hayat bulmaya devam ediyor. Bugün Suruç ilçemizde safkan Arap atı yetiştiriciliği yapan iki değerli yetiştiricimizi ziyaret ettik. Türkiye’nin şampiyonlarını yetiştiren Suruç, kısa süre içinde uygulamaya başlayacağımız Arap Atı Eğitim ve Gösteri Merkezi projemizle çok daha ileri seviyeye ulaşacak. Sektörde faaliyet gösteren yetiştiricilerimize başarılar diliyorum.”


0 Yorum