Şanlıurfa'da da binlerce elektrik abonesini ilgilendiren karar: Akıllı sayaç geliyor...

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, MASS kapsamında 2027 sonuna kadar yaklaşık 2,7 milyon Akıllı Sayaç PRO modelinin kurulmasının planlandığını belirterek, iki yıllık süreçte yaklaşık 7 milyon abonenin sayaçlarının uzaktan okuma kapsamına alınmasının hedeflendiğini bildirdi.

Şanlıurfa'da da binlerce elektrik abonesini ilgilendiren karar: Akıllı sayaç geliyor...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, EPDK ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) işbirliğinde düzenlenen “Elektrik Dağıtım Sektöründe 1. İnovasyon, Yaygınlaştırma ve Girişimcilik Günleri” etkinliğinde konuştu.

Enerji sektörünün büyük bir dönüşümden geçtiğini belirten Yılmaz, yenilenebilir enerji, elektrikli ulaşım, enerji depolama ve dağıtık üretimin yalnızca elektriğin üretim biçimini değil, dağıtım şebekelerinin işleyişini de değiştirdiğini söyledi.

Dağıtım hizmetinin kalitesinin yalnızca ayrılan kaynakların büyüklüğüyle değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Yılmaz, yatırımların doğru alanlara yönlendirilmesi, şebeke varlıklarının etkin yönetilmesi ve planlı bakım faaliyetlerinin somut sonuçlar üretmesi gerektiğini dile getirdi.

Yılmaz, “Zira önemli olan yalnızca ne kadar yatırım yaptığınız değil, bu yatırımın vatandaşımıza hizmet ve kaliteye nasıl yansıdığıdır.” ifadesini kullandı.

Nisan 2026'da yayımlanan kalite faktörü düzenlemesiyle kesintilerin süresi ve sıklığı, teknik kalite, kullanıcı memnuniyeti ile iş sağlığı ve güvenliği göstergelerinin birlikte değerlendirildiğini aktaran Yılmaz, bu göstergelerin dağıtım şirketlerinin gelir tavanlarını da etkilediğini kaydetti.

Yılmaz, amaçlarının yatırımların, bakım faaliyetlerinin ve teknolojik gelişmelerin somut hizmet kalitesi artışına dönüşmesini sağlamak olduğunu belirtti.

EPDK, 724 AR-GE PROJESİNİ KABUL ETTİ

Yılmaz, elektrik ve doğal gaz dağıtımına yönelik AR-GE desteklerine de değindi.

Temmuz 2014 AR-GE proje döneminden itibaren toplam 2 bin 85 proje başvurusu yapıldığını, bunlardan 724'ünün kabul edildiğini bildiren Yılmaz, projelerin 619'unun elektrik, 105'inin ise doğal gaz dağıtımı alanında gerçekleştirildiğini aktardı.

Yılmaz, bu tablonun dağıtım şirketlerinin artık yalnızca teknoloji kullanan değil, teknoloji geliştirme süreçlerine de doğrudan katılan kuruluşlar haline geldiğini gösterdiğini ifade etti.

YERLİ YAZILIM PROJELERİNE TEŞVİK

Elektrik dağıtımında dijitalleşmenin şebeke yönetimi, arıza tespiti ve bakım süreçlerini yeniden şekillendirdiğini belirten Yılmaz, sistemler arası uyum, hizmet sürekliliği ve siber güvenliğin sektör açısından hayati önem kazandığını ifade etti

Ocak 2023 AR-GE proje döneminden itibaren başvuruları alınmaya başlanan “Yerli Yazılım Ekosistemi Çağrısı” kapsamında 72 yazılım projesi başvurusu yapıldığını, bunlardan 26'sının kabul edildiğini aktaran Yılmaz, 2026-2030 döneminde yerli yazılım kullanan dağıtım şirketlerine yönelik ağırlıklı ortalama sermaye maliyeti oranındaki yüzde 5'lik artışın da mevcut düzenleyici teşvikler arasında yer aldığını bildirdi.

Şanlıurfa'da da binlerce elektrik abonesini ilgilendiren karar: Akıllı sayaç geliyor...
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.