Şanlıurfa’nın tescilli lezzetine veda vakti! Bir hafta sonra kalmayacak

Gastronomi şehri Şanlıurfa’nın meşhur Birecik patlıcanında hasat sezonu sona yaklaştı. Tescilli lezzet artık son günlerini yaşıyor.

Şanlıurfa’nın tescilli lezzetine veda vakti! Bir hafta sonra kalmayacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Şanlıurfa’nın dünyaca tanınan lezzetlerinden Birecik patlıcanında hasat sezonu bitmek üzere. Kendine has aroması, rengi ve yumuşak dokusuyla sofraların vazgeçilmezi olan tescilli ürün, son demlerini yaşıyor.

TEZGAHLARDA SON GÜNLERİ

Şanlıurfa mutfağının öne çıkan ürünlerinden Birecik patlıcanı, özellikle közleme, dolma ve tepsi kebabı gibi yöresel yemeklerde tercih ediliyor. Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da hasat sezonunun sonuna gelindi.

Ekim ayının sonu ile kasım ayının başında tamamlanan hasat nedeniyle pazarlara gelen ürün miktarı azalırken, tüketiciler de sezonun son ürünlerini satın alıyor. Birecik patlıcanının kilosu, semt pazarlarında 40 ila 50 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

“BİR HAFTA SONRA KALMAYACAK”

Eyyübiye ilçesine bağlı Batıkent Mahallesinde kurulan semt pazarında tezgah açan bir esnaf, Birecik patlıcanının sezonunun kapanmak üzere olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bir hafta sonra Birecik patlıcanı diye bir şey kalmayacak. Artık son ürünleri satıyoruz. Şimdiden sera ürünleri pazarlara gelmeye başladı. Önümüzdeki yıla kadar orijinal Birecik patlıcanını göremeyeceğiz.”

ÖNÜMÜZDEKİ YILA KADAR BEKLEYECEK

Hasadın sona ermesiyle birlikte tarlada yetişen mevsimlik Birecik patlıcanı da tezgahlara veda edecek. Pazarlarda sera ürünleri öne çıkarken, kendine özgü aroması ve dokusuyla bilinen Birecik patlıcanını yeniden görmek isteyenler yeni hasat dönemini bekleyecek.  

Şanlıurfa’nın tescilli lezzetine veda vakti! Bir hafta sonra kalmayacak
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.