Reklam Alanı

"URFA'NIN MEVSİM MEVSİM BÜYÜYEN SORUNU"

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Urfa'nın temel sorunlarından biri mevsimlik göç sorunudur. Bu sorun öyle basit bir sorun değildir. Aslında en çok etkilenen kişiler bu sorundan kuşkusuz öğrencilerdir. Eğitim hayatları sürecinde öğrenciler, ailelerinin geçimlerini sağlamak için eğitimin içinde, başında veya ortasında aileleriyle birlikte farklı şehirlere ekmek parası için göç etmek zorunda kalıyorlar. Bu göç, ister istemez çocuklarımızda eğitimin eksikliğini ve ileride başarısızlıkları beraberinde getiriyor. Ne kadar farklı şehirlerde okul hayatlarını devam ettirmeye çalışsalar da, bir düzen içerisinde giden bir eğitimle kıyas edilemez. Çocukların alışma süreçleri, çocukların kaynaşma süreçleri ve çocukların eğitim-öğretim süreçleri, gördüğümüz kadarıyla eksik ve yetersiz kalmaktadır.

 

Peki biz bunu ne şekilde düzeltebiliriz? İlk başta Şanlıurfa'da iş oranlarını artırıp, gerekirse ailecek çalışılacak iş istihdamlarını artırmamız gerekir. Ve hiçbir şekilde topluca çalışmak zorunda kalan ailelerin evlatlarının eğitimlerinden eksiklik yaşamamaları için devletimizin kurumlarının her zaman iletişim halinde olması, mevsimlik işin şehrimizde bir nebze de olsa azalacağını tahmin ediyorum.

 

Kendimi 2 yıl boyunca geçici olarak yaptığım öğretmenlik mesleğimde birçok öğrencim mevsimlik göç etmek zorunda kaldı. Bahsettiğim bu öğrenciler ilkokul öğrencileri, okuma ve yazmalarının tam gelişeceği süreç. Sistematik olarak az da olsa okuma yazmaya girmiş öğrenciler, tam gelişeceği zamanda mevsimlik göç yüzünden okuma yazmada diğer arkadaşlarına göre bir adım geride eğitim hayatına devam etmek zorunda kalıyor. Ne kadar iletişim halinde olsak da, arkadaşlarına alışmış çocuklar, farklı bir yerde, farklı yüzlerle tanışınca bu ortamda oryantasyon sorunu muhakkak olacaktır.

 

Bu şehrin çocukları Ege, Trakya, Karadeniz çocuklarından eksik bir yanları yoktur. Hatta aksine, imkan verilirse atomu bile parçalayacak zekaya sahip çocuklardır. Urfa'nın zengini, iş adamlarından tutun devletin her kademesinde bulunan herkese buradan seslenmek istiyorum. Bu hususta lütfen elinizden geleni yapınız. Çünkü şehrimiz başarıya gebe bir şehir ve biz o doğumu yapmak zorundayız.

 

En büyük beklentilerimizden biri, mevsimlik göçe tabi olan ailelere maddi açıdan her türlü desteğin sağlanması, eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesi ve gerekirse mevsimlik göç sürecinde devletimizin bu sorunla alakadar olacak bakanlığımızın mevsimlik göç için ayrı bir fon ayırmasını önemle bildirmek istiyorum.

"URFA'NIN MEVSİM MEVSİM BÜYÜYEN SORUNU"
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.