Reklam Alanı

TEKNOLOJİ ÇAĞINDA İNTERNET SORUNU

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Bizler bilindiği üzere Fransız ihtilaliyle Yakın Çağ’a ayak atmış bir dünyada yaşamaktayız. Bunun yanında bir de teknolojinin en gelişmiş dönemine denk gelmiş bulunmaktayız. Ancak birkaç sorunumuz var ki bizlerin sanki teknolojiden bir haber yaşadığımızı göstermektedir. Bu sorunumuz altyapı sorunudur. 

Daha güneş patlamamasına rağmen bizler internet sorunu yaşamaktayız.

Şanlıurfa köklü tarihiyle ve kültürel miras zenginliğiyle Türkiye’nin en önde gelen şehirlerinden bir tanesidir. Köklü tarih ve kültürel zenginliğin olduğu bu şehre altyapı problemi gerçekten yakışmamaktadır. Bir de sayılı büyükşehirlerden bir tanesidir. 

Bir şehre büyükşehir unvanı verilmişse o şehrin nüfus yoğunluğunun ve hizmet ihtiyacının çok olduğu bilindiği için büyükşehir unvanı verilmiştir. Gel gelelim Şanlıurfa büyükşehir ancak birçok yerinde hala internet, şebeke ve kapsamlı altyapı problemi yaşanmaktadır.  Bu gerçekten bizim için büyük bir ayıp ve büyük bir sorundur. 

Merkez ilçelerimizden Eyyübiye’ de kuşkusuz birçok mahallede internet problemi yaşanmakta olup bırakın internet problemini şebeke problemini hat safa ileride olması bizler için sorun teşkil etmektedir.

Örnek olarak Eyyübiye’ye bağlı olan Direkli Mahallesinde çoğu yerde telefonla arama yapmak istenilirken şebekeden dolayı arama yapılmama ve konuşma esnasında ağ düşmesine defalarca şahit bulunmaktayım.

Hangi operatör olursa olsun farklı şehirlerde kasabalarda, köylerde ve mezralarda bile altyapı problemi çok az olmasına rağmen bizim şehrimizin merkezinde bu sorunun olması bizlerin teknoloji çağında sınıfta kaldığımızı göstermektedir. Farklı şehirlerin kasaba, köy, mezra ve mahallelerinde bile baz istasyonu kurulurken bizim şehir merkezimizde şebeke sorununun verdiği sonuçtan yola çıkarak baz istasyonu sayısının çok az olduğunu görmekteyiz. Köylerimizi, kasabalarımızı ve mezralarımızı saymıyorum. 

Devlet yetkililerimizin bu hususta hızlı şekilde baz istasyonu sayısını artırıp her semte muhakkak küçükte olsa bir istasyon kurması büyük önem atfetmektedir.  

Farklı şehirlerde internet hızı problemi şikâyet olurken bizde internet çekmiyor problemi varsa bu bizim bayağı geride olduğumuzu gösterir. Kendi evime internet çekmek istiyordum bana söylenen cümle “bulunduğunuz yerde altyapı olmadığı için sizlere hizmet veremiyoruz” böyle bir şey olabilir mi? Aynı şehirde farklı yerlerde oturup birisinin aldığı hizmeti diğerinin almaması ne kadar adaletli ve ne kadar halka hizmet şiarına uygundur? Bu hususta büyük çapta bir yenilik yapılmalıdır. 

Halk ciddi mana da problem yaşamaktadır. Bir de sistematik olarak kablolu internet sisteminden vazgeçilmelidir. Çünkü internet hizmeti veren operatörün yetkililerinin gelip kabloyu taktıktan sonra çoğu bölgemizde son zamanlarda hırsızlık vakaların cereyan etmesiyle fiber internet sistemine geçişin artık gerekli olduğu gözler önündedir. Hem devlet makamlarımızın hem de yetkili hizmet veren operatörlerin makamları bu hususta çalışmalarını artırıp tez zamanda bu sorunları gidermelidir. Aksi takdirde mağdurluk halkın huzurunu kaçırmaktadır.  

TEKNOLOJİ ÇAĞINDA İNTERNET SORUNU
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.