Reklam Alanı

KİRLİ ÇEVRE HASTALIKTIR

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Her şehrin artı ve eksikleri olduğu gibi Urfamızın da eksik ve artıları var. Ancak kişi kendini övmesi hafiflik olduğundan bizler eksikliklerimizi söyleyip çözüm üretme taraftarıyız. Çoğu batı şehrini gezmiş bir insan olarak söylüyorum birçok ilde belediye hangi siyasi partiye ait olursa olsun çalışma olarak çevre düzeni ve temizliği konusunda bir tık bizim önümüzdeler. Bu belediyelerin çalışmalarıyla ve yereldeki halkın bilinciyle ortaya çıkan bir eylemdir. Urfamızda ise çevre temizliğinde çok büyük eksiklik var. Sokak aralarından tutun da caddelere kadar caddelerden tutun da otobüs duraklarına kadar çoğu yerde gözlemlerime göre etrafın aşırı kirli olduğunu gördüm. Bu dışarıdan gelip şehrimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin gözlerinde kötü bir izlenime sebebiyet verir. 

Örnek olarak abide park arkasındaki Karaköprü otobüs toplanma merkezindeki durakların çevresini poşet parçalarından tutun da sigara izmaritinden geçilmemektedir. Sigaranın sağlığa zararlı olması ve dinen uygun görülmemesi ayrı bir durum. Belki bazı duraklarda vardır ancak Karaköprü merkez toplanma durağında sigara söndürmeli çöp kutuların olmaması gözümden kaçmadığını belirtmek isterim. Her durağa bir çöp konteynırı indirilmelidir. İnsanlarda olan hastalık hava yoluyla bulaşıyorsa etrafa atılan izmarit ve çöplerden dolayı ortaya bir sürü bulaşıcı hastalık ve virüs yayılabilir. Bu da bizlerin sağlığını tehdit etmektedir. 

Bizler genel çoğunluğu müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Şanlıurfa ise peygamberler şehri olarak bilinip halkımızın İslâm dininin hassasiyetlerini unutup vurdum duymaz tavırlar sergilemesi bize yakışmamaktadır. İslam, bizlere temiz olunmayı emretmektedir. 

Bizler evimizin içinde oturduğumuz yerde sigara izmaritini halıya mı atıyoruz? Çöplerimizi odanın ortasına mı atıyoruz ki sokakta ortalığa atıyoruz. Bize yakışmayan hareketler. Hem bunun için çalışan insanlar var. Kalkıp şunu ifade etmek " Çöpcünün işi ne? Temizlesin, para almıyor mu bu iş karşılığında"  gibi cümleler cahillik ve kötü niyetli olmanın göstergesidir.  Evet, ekmeği için ayıp olmayan ve insanlık için çok kıymetli bir platformda çalışıyorlar. Biz az da olsa onlara destek olsak kötü mü? 

Destek olalım derken bir şey yapmanızı istemiyorlar. Tam tersi bir şeyi yapmamanızı istiyorlardır. Çöpünüzü yere değil de çöp kutusuna atmanızı istiyorlardır. 

Peygamberimiz bir hadisinde " Temizlik imandandır" der. O zaman bizim gayemiz müslüman olduğumuz için imandır. Müslüman olmayan içinde insanlıktır. 

Temiz bir toplum temiz bir nesil demektir. Kişi çevresinin temizliğine göre ruh haline de bürünür. O zaman temiz bir çevre temiz ve rahat bir ruh hali demektir. 

Belediyelerimiz ek olarak temizlik ile ilgili toplumu aşılacayacak daha geniş çaplı çalışmalar yapmalıdır. Örnek olarak çevre temizliği ile ilgili seminer ve bilbordlara alakalı resim ve sözler paylaşıp temizliğin önemini sıkıça belirtmelidir. 

Bu şekilde daha güzel sonuçlar ortaya çıkacağı kanısındayım. Olmasa bile elimizden geleni yaptık deriz.

KİRLİ ÇEVRE HASTALIKTIR
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.