Reklam Alanı

NE ZAMAN ÇALIŞMAYA, BİRLİK OLMAYA CESARET EDECEĞİZ?

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

İsrail, yakın zaman önce dünyanın gözünün önünde soykırım yaptı. Filistinlilerin bulunduğu hastaneyi bombaladı. 1000’ den fazla çocuk ve kadın şehit oldu. Fark ettiniz mi insan demedim genelleme yapmak yok kadın ve çocuk. Peki neden bunu yapmakta İsrail?

Amacı Filistin ırkını yok etmek. Onlar da biliyor ki Filistinli çocuklar büyürse kendilerine ne zorluklar çıkaracağını bu sebeple doğum yapacak kadınları ve doğacak çocukları hedef almakta. 

Dünya bunu sadece izlemektedir. Şunu demek istiyorum izleyin ama Allah ne demiş kitapta “ men dakka dukka” 

“eden elbet bulur” 

Bugün içimdeki dertlerin en büyüklerinden olan yeryüzündeki Müslüman kardeşlerimizin gördükleri zulüm ve zorluklara karşı ümmetin ve insanlığın sözü “KINIYORUZ”.

Ne kadar basit değil mi o kadar mazlum zulüm görüp yerinden edilsin, sakat kalsın, vefat etsin, kadınlar dul, evlatlar yetim- öksüz kalsın bizlerde sadece “kınıyoruz, tepkiliyiz”. 

Yeryüzünde birlik olmayan tek dini topluluk Müslümanlardır. Bununda sebebi bana göre batının içimize yerleştirdiği kendi kültürüdür. Ve dinimize karşı oluşan hassasiyetin azalmasıdır.

Aslında zulmün sahipleri kime yardım edileceğine de karar veriyor gibi. 

Yahudiler, ikinci dünya savaşında Almanlar tarafından soykırıma uğradığında herkes günümüzde onlar için başkaldırdı, insan hakları mahkemesinde Yahudiler için her türlü kolaylık ve tazminat sağlandı. Ve Almanlar suçlandı.

Ermeniler soykırım görmemelerine rağmen Abd’ nin desteğinde olduğu için dünya kamuoyuna soykırım yapıldığını kabul ettirdiler. 

Ancak yıllardır, Doğu Türkistan’ da Uygur Türklerinden olan Müslüman kardeşlerimize Çin’ in baskısı ve zulmünden kimse bahsetmedi. 

Korkmayın, dik durun. 

Yıllardır onların korkusuyla “ işte her şeyimizi biliyorlar, nükleer füzeleri var, caydırıcı silahları var, ambargo uygularlar.” Evet, var. Ama bizlerde bunlara sahip olmak için çalışmalıyız. Üretmeliyiz. Kendi ve kardeşlerimizin selameti için. Yeryüzünde nerede hangi dine, dile, ırka mensup olursa olsun zulme uğrayan birisinin yanında durmak için başarmalıyız. 

İsrail, yıllardır zulüm ve işgal ile milyonlarca insanı yurdundan etti. 

Kimse sesini çıkarmadı. Kimseyi geçtim Müslüman âlemi bile sessiz kaldı. 

 

Neden peki? 

Silahlarımı çok, paralarımı çok, caydırıcılıkları mı çok ya da ambargo mu uygularlar bizlere?

Evet, hepsi doğru ama bunun olmasına biz sebep olduk.

Çalışmadık, üretmedik, okumadık, araştırmadık. 

Avrupa, Abd, Çin üretti bizler kullandık. Üretti derken çaldıkları ayrı bir durum ama adamlar iyi oynadılar. Sonra şikayetçi bile olmadık.  

Adamlar yaptı, bizden para kazandı. Bize karşı olduklarında da ambargo uyguladılar. Yani bizi kendilerine mahkum ettiler. 

Yıllarca uçaklarımızı dışarıdan aldık, silahlarımızı onlar bize sattı. Ve onlara karşı kullandırmaya çalıştırdılar. 

Sizce adamlar kendilerine ciddi zarar verecekleri bir şeyi bize sunarlar mı ya da kendilerini imha edecekleri şeyi kendilerine karşı tehdit oluşturacak herhangi bir şeyi satarlar mı? Cevap belli.

İşte biz Müslümanlar olarak uyuduk. Din kardeşlerimize zulümler yapıldı, sadece tepkili olduğumuzu söyledik, sadece kınamakla kaldık.

Bu bizi sadece gülünç duruma düşürdü.

“Ebabil kuşları gelse zalime karşı bizi taşlar.” 2 milyar Müslümanız. 

Ama gelin görün ki birlik olmakta bir tümen dahi edemiyoruz. 

Bizi ırkla birbirimize düşürdüler. Kimine Arap haindir Osmanlıyı sattı dediler, Kürtler pkk’ dir diye yıllarca Kürdü, Türk’ e kırdırdılar. 

Zaten düşmanın istediği bu değil miydi? Biz birlik olursak tarihimizden korkarlar. Biz birlik olduğumuzda neler yapabildiğimizi onlara gösterdik. İşte adamlar işlerini iyi yapmaktadırlar. 

Çalışmamız lazım, okumamız lazım, uyuma vakti değil.

Tiktok’ ta vakit öldürme vakti değil, kıraathanelerde saatlerce okey, kağıt oynama vakti değil. 

Küreselleşen bir dünyada güçlenmenin tek yolu; çalışmak, okumak, araştırmak ve üretmek.

Elhamdülillah, son yıllarda Bayraktar, Baykar, Aselsan vb. firmalarımızın savunma alanlarında çok güzel işler yaptılar. Bu bizi sevindiriyor. Ve sonuna kadar desteklediğimizi belirtmek istiyorum.

Devletimizin kademeleri Selçuk Bayraktar’ a daha fazla destek verip daha çok korumalıdır. Böyle insanların sayısını artırmamız lazım. Atom bombası üreten dünya karşısında füze kullanmak, kurşun’ a karşı taş atmak gibi.

“Cihanda sulh gerek sulh yok ise mazlum için Cenk gerek”

Daha çok çalışmamız lazım. Daha çok mücadele etmemiz lazım. 

Artık yeryüzünde sadece Müslümana değil hangi dine mensup olursa olsun, zulme, işgale uğrayan kim varsa kınamakla kalmayıp caydırmakta bizim işimiz olmalı. 

Biz dünyaya 600 yıl hüküm sürmüş Osmanlı’nın torunlarıyız. O ruh hep diri kalmalı. Ve vazgeçmemeliyiz. 

Allah yar ve yardımcımız olsun.

NE ZAMAN ÇALIŞMAYA, BİRLİK OLMAYA CESARET EDECEĞİZ?
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.