Reklam Alanı

TARİHİMİZDEN KORKUYORLAR

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Kıymetli okuyucu şu ana kadar okuduğun başlıklar altındaki konuların çoğu eminim ki hepimizin ortak yakındığı dertler ve çözümleri içeren başlıklardı. Ancak bu başlık bazılarının tadını kaçıracak olup bazılarının umudunu yeşertecektir.

Bizler ülke olarak dünyanın en köklü tarihine sahip olan Türk milletiyiz. Türk milletinin tarihinin başlangıcı bilinene göre en eski Türk devleti kurucusu Teoman olup en önemli hükümdarı Metehan olan Asya Hun Devletidir. 

Avrupa’da en önemli Türk devleti kuşkusuz batılıların “Tanrının Kırbacı” diye bahsettiği Etzel diye anılan Atilla’dır. 

200 yıldan fazla kalan Selçuklular ve daha sonra bu yıllar arasında Fetihlerin Babası olan Sultan ALPARSLAN’ ın Malazgirt’i fethi ile 600 yıllık Osmanlı medeniyetinin adımlarının atılmasına yol açılmış olmasıdır. Ansiklopedilerce anlatılır bizim tarihimiz. 

Zamanında Çinliler, entrikalarıyla Türklerin gücünü bildikleri için güçlenmesine karşı çıkarlardı. Her türlü zulmü yaparlardı. Ve hala Türklerden çokça korkarlar. Bu şaka değil. Bugün ki bizden değil tarihimizden korkuyorlar. Biliyorlar biz eskiye dönersek belki sokak ağzı olacak ama onlar deliye dönecektir. Bizi bizden başka hafife alan kimse yok. Bunun sebebi ise bizden korkanların eğitim sistemimize müdahale edip tarihimizi onların öğrenmemizi istediği gibi öğrenmemiz. Bunun dışında, bir kesimimiz Atatürkçü, bir kesimimiz ise Osmanlıcı diye tabir edilen muhafazakârlardır. İkisi de bizden ama ikisi birbirinin kanını içmekte. Bunu yine onlar istedikleri için bizler bu durumda olduk. Oysa tarihimizi iyi bilmiş olsaydık bu şekildeki kavgalara kesinlikle fırsat vermezdik. Tabi ki yanlış bilgiyi kim savunuyorsa onu tatlı üslup ile uyarıp onu belgelerle aydınlatma yolunu deneyebiliriz. 

Fatih Sultan Mehmet gibi fethin öncülerinin torunlarıyız biz. Yavuz Sultan Selim gibi dini mübini İslam’ın derttaşlarıyız biz. Bizi güçlendirecek olan tarihimizdeki kutsallığımız ve dinimize karşı olan hassasiyetimizdir. Konuyu fazla dağıtmadan devam edeyim Avrupa’da atalarımızın hayatları âlimlerimizin, bilim insanlarımızın hayatları ders olarak üniversitelerde tıkır tıkır anlatılmakta. Ancak bizim üniversite okuyan gençlerimiz bile maalesef sistemin verdiği yanlış düzenekten dolayı en basit örnek olarak matematik dehası olup cebirin yani sıfırın mücidi Harzem Türklerinden olan Harezmi’yi bile doğru düzgün bilmemektedirler. Bizlere kendi tarihlerindeki bilim insanlarını hep aşıladılar. Mesela Avrupa’da İbni Sina’nın tıp üzerine araştırmaları ders olarak okutulur. Ancak bizim tıp dünyamızda bile yunanlı bilim insanı Hipokrat’a verilen önem İbni Sina’ya verilmemektedir. Onlar bizim tarihimize aşıklar. Bizi de kendi tarihlerine aşık bırakmaya çalışıyorlar. Bizim nice kahramanlarımız olmasına rağmen bizler batının çizgi kahramanlarından tutup bir proje olan marvel karakterlerini çocuklarımızın ve gençlerimizin hayal dünyasına kahraman olarak yerleştirdiler. Çok bilinmeyen kahramanlarımız;

Koca Yusuf, Seyyid Onbaşı, Çöl Aslanı Fahrettin Paşa, Plevne Kahramanı Osman Paşa, onlarca kişinin delmeye çalıştığı kalkanı tek seferde delen 4.Murat, İslam âleminin içindeki tefrikayı kaldırmak hilafeti elinde tutan, 8 yılda 80 yıllık iş yapan Yavuz Sultan Selim, defalarca denenip fetih edilemeyen İstanbul’u fetih eden daha çocuk yaşta tahta çıkan 21 yaşındaki kahraman Fatih Sultan Mehmet Han, bastonunu Karadeniz’den soktuğunda Akdeniz’den çıkaran derin zekâ 2. Abdülhamid Han, ölümsüz kahramanlarımız var. 

Ancak bize, gençliğimize aşıladıkları saçma sapan olumsuz kahramanlar olarak tabir ettiğim marvel karakterleri batının tarihimizi unutmamız için ortaya çıkardığı bir çalışma olduğunu düşünmeden edemediğim sorundur. Artık birbirimize karşı daha saygılı ve tarihimizi ansiklopedilerden araştırmak veya Avrupa’da bulunan eserlerden istifade etmeye çalışıp öğrenmeliyiz. Cennet vatanımızın kıymetini Avrupa’ya gittikten sonra anlamamıza sebep olacak onlarca şeylerden birkaçı bunlar. Tarihimizi bilip güçlenmemize müsaade etmeyen hep pranga vuran Avrupa, Abd zihniyeti bizi ne pahasına olursa olsun güçlenip yine eski tarihimize döneceğimizin umudunu içimizden alamayacağını belirtmek istiyorum. Gençler, okuyalım. Araştıralım. Tarihimizi bilip çalışalım. Özümüze dönelim. O zaman gerçek gücümüzü fark edeceğiz ve o gücü elde edeceğiz. 

TARİHİMİZDEN KORKUYORLAR
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.