Reklam Alanı

YEREL SEÇİMLERDE KİME OY VERELİM!

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Bu haftaki yazımız önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan yerel seçimler hakkında olacaktır. Normalde siyaseti sevmeyen birisi olarak en son yorum yapacağım alan siyaset olmasını bildirmek isterim. Ancak konu yerel seçimler ve yerel seçimler de genel seçimler kadar önemli olup asıl hizmeti halka yapan birinci elden yönetim şeklinin belirlenmesini sağlayan seçimlerdir.

Şanlıurfa Türkiye’deki sayılı büyükşehirlerden birisidir. Büyükşehir olması hasebiyle sadece merkez üç tane ilçesi bulunmaktadır. Nüfus ve yerleşim olarak diğer birçok şehirden büyük olduğu aşikârdır. 

2023 yılında yaşanan deprem ile Şanlıurfa da büyük bir yara almıştı. Yine diğer şehirlere göre can kaybı az olsa da bir can kaybına bile tahammül seviyesi az olan bir millet olduğumuzu da buradan bildirmek istiyorum. Fay hatlarına artık ev sahipliği yapan Şanlıurfa ister istemez artık depremlere ev sahipliği yapacak olacağını bildirmek ne kadar beni üzse de bunun bir doğa olayı olduğunu ifade etmekte fayda olduğunu ona göre tedbirlerin alınmasının gerektiğini düşünmekteyim. 

Deprem dışında diğer bir afette sel olmuştu. Sel’de Şanlıurfa’nın kaybı ve hazırlıksız yakalanması depremden daha büyük üzüntü yaratmıştı. Peki, seçimler konusundan nasıl buraya geldiğimi merak edip söylendiğinizi duyar gibiyim haklısınız. Hemen ifade edeyim;

Afet yönetimi ve alt yapı çalışmalarını gerçekleştiren kuşkusuz devletimizin kademeleri ve yereldeki yönetimlerimizdir. A partisi B partisi bunun hiçbir önemi yok bu seçimde oyunuzu vereceğiniz kişiden alacağınız vaat afetlere karşı elinde sağlam bir çalışma ve usulsüzlüklere karşı ciddi müeyyideler uygulayacağını söyleyen şahsiyetlerden taraf olmanızı tavsiye ederim. 

Başkanlık sadece koltukta oturup kamera önüne çıkıp cambazlık değildir. Şehrimiz Şanlıurfa’nın birçok alanda eksikliğinin mevcut olduğunu hepimiz biliyoruz bu eksikliklerin giderilmesi ise belediye yönetimlerimizin görevidir. Halkın seçtiği kişilerdir. 

Halkın seçtiği kişilerin görevi halka hizmettir. Ben şahsım olarak gelecek seçimde nasıl bir adaya oyumu vereceğim belirteyim;

Öncelikle şehrimizin sahipsiz olmadığını herkese kanıtlayacak birisini istiyorum. 

“Halfeti meselesi, Antep Fıstığı meselesi, Çiğ köfte meselesi gibi bizim kültürümüze ait şeylerin başka belediyeler tarafından sahiplenmesine karşı çıkıp bunların yegâne sahibinin Şanlıurfa olduğunu bildirip ona göre çalışma yapması benim için birinci husustur.”

Afet konusundaki yaramız malumdur. 

Deprem öldürmez tedbirsizlik öldürür. 

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Asya kıtasında 7 noktadan daha yüksek depremler olmasına rağmen can kaybının çok az olması can kaybına yol açanın depremin yüksekliği olmadığını gözler önüne sermektedir. Can kaybına yol açan şey ise tedbirsizlik ve yapılarda dandik malzemelerin kullanılmasıdır.

Maalesef ülkemizde yaşanan 6 Şubat depreminde 100 binden fazla can kaybımız olmuştur. Bu hiçbir savaşta hiçbir cephede bir günde bir ayda vermediğimiz bir kayıptır. 

Bu kaybın sebebi ise usulsüz çalışmalar yapıp dandik inşaatlar meydana getiren müteahhitlere fırsat verilmesidir. İmar verilmemesi gereken yerlere sadece rant ve rüşvet için izin verilirse bu kadar can kaybının ve halkı daha farklı şekilde zarara uğratacak hususların meydana gelmesi kaçınılmazdır.

Seçilecek yeni başkanın belediyede daha önce çalışmış olan liyakatli, donanımlı ve sağlam iş yapan adamların sırf kendi çevresinden olmadığı için işinden edilmesine müsaade etmeyip bunun olmasının emrini de vermemelidir. Herkes girdiği yere biliyoruz ki tanıdıklarını koymaktadır en azından liyakatli babacan insanlara yazık olmaması için bu şekilde bir yol izlenmesi daha faydalı olacağını düşünmekteyim.

Bu sebepledir ki gelecek babayiğit söz verecektir. 

Kimseye usulsüz işlerde nefes aldırmayacaktır. Tabi insanoğludur, söz verip sözünde dönebilir ancak bu sözü verecek kişinin bizden birisi olmasına da dikkat edip ona göre oy vermeliyizdir. 

Buradan bütün partilerin liderlerine seslenmek istiyorum!

Kıymetli Başkanlar, halk olarak sizlerden istirhamımız, seçeceğiniz adayların oy çoğunluğuna, potansiyeline bakmayın. Halka hizmet etmekte ki sözüne, helal süt emmesine ve halkın içinden gelen kişilerin aday olarak seçmeniz emin olun ki hem ülkemize hem de dünyaya güzel yarınların geleceğini gösterecektir.

Son olarak vatandaşımıza hangi siyasi partinin taraftarı olursa olsun hizmet edecek kim varsa hizmet eden kim ise lütfen ondan yana olmalarını tavsiye ederim. Siyasetçiler koltuğa oturduktan sonra bazen öz babalarını bile unuturlar. Bırakın sizi hatırlamalarını…

YEREL SEÇİMLERDE KİME OY VERELİM!
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.