Reklam Alanı

ŞEHRİMİZDE VE ÜLKEMİZDE KADIN OLMAK

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Kadın olmadan insanlık olmaz diyerek başlamak istiyorum. 

Hepimizin var olmasında kadınlar olmadan bizlerin olunmayacağı bilinmektedir. Çünkü hepimizi bir anne doğurdu. O kadın 9 ay sancılarla bizi karnında taşıdı. Çocukluğumuzda sabahlara kadar başımızda uyumadan bekledi. 

Evlendik bizi evirip çevirdi. Karnımızı doyurma konusundan tutunda, ruhumuzu bile onlar besledi. 

Ancak bizler ülke ve şehir olarak maalesef kadınlara hak edilen değeri vermemekteyiz. Şanlıurfa’da kadın sadece bir varlık olarak yaşandığını söylerler. 

Kadın sadece evirir çevirir, yemek yapar, çocuk yapar mantığı oysa ne kadar kötü düşünceler.

Kadın olmadan bizler hiçiz. Erkekler olarak bizleri güzelleştiren kadınlardır. Ve her başarılı erkeğin arkasında bir kadın bulunur sözü yerindedir.

Bir kadın eşine sadık ve onun her türlü varlığını kabul etmişse eşi de o kadının mutluluğu için elinden gelen her şeyi yapmalı. Sadık olmalı ve ona karşı naif şekilde davranmalıdır. Kadınlara şiddetle yaklaşmak birer zulümdür. Evet, kadınla erkek asla eşit olamaz. Bunu eleştirecek çok kişi olacak ancak ben bu hususta şöyle demek istiyorum. 

Kadın ve erkek bir elmanın iki yarısı gibidir. Birbirini tamamlamak için vardır. Kadının eksik olduğu kısımları erkeği tamamlayacak veya erkeğin eksik olduğu kısmı kadın tamamlayacaktır. Eşitlik asla olmaz olamaz. Çünkü ikisinin hayatındaki zorluklar ve görevler kendi çaplarında kendilerine göre daha zordur. Ancak tamamlama kelimesi yerindedir.

Eşlerimize karşı şiddetle değil güzel sözler kullanmaya, onlara çiçekler alamıyorsak her gün çiçeğim demeliyiz. Bakınız kadına bu sözleri söylediğiniz an o kadın size ömrünü paspas eder. Bu hususta hanelerimizin huzuru da kadınlarımızın elinde olduğunu söylemek isterim. Eşleriniz işten gelince yorgun olabilir ve sizinle fazla ilgilenemeyebilir. Veyahut günün içinde bir hususa kafası takılmış olup morali bozuk olabilir. Siz daralmadan ona ilgiler gösterin ve göreceksiniz en kötü erkek bile buna kayıtsız kalmayacak karşılık verecektir. 

Peygamber efendimizin hadisi ile yazımı bitirmek istiyorum:

“Kadınlarınız sizlere Allah’ın emanetidir.” 

“Kadınlar, yeryüzünün süsüdür.”

Bunu bilerek ona göre eşlerimize karşı davranalım.

ŞEHRİMİZDE VE ÜLKEMİZDE KADIN OLMAK
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.