Reklam Alanı

GÜNÜMÜZDE MODA OLMUŞ AMA…

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Bu yazımızda sadece şehrimizde değil dünyanın her yerinde problem olan bir konuya değinmek istiyorum. 

Fal, Büyü gibi batıl inanç ve Allah’ın yazdığına karşı gelmek, razı olmamak günümüzde moda olmuş durumda. Şaka gibidir ki bundan para kazanan kişiler var. Ve bunlara para kazandıran insanlar.

Burç olaylarını ele alıp gelecek hakkında bilgiler sunup milletin umutlarını ve inançlarına zede vuruyorlar. 

Evet, eskiden yıldızlara bakılıp burç olayları yani tahminde bulunulurdu. Ancak bugün tahmin değil direkt gelecekten haber vermeye çalışıyorlar. 

Gelecekten yani gaybı yalnızca iki cihanın yek sahibi Yüce Allah bilmektedir. Eğer bilecek kişi olsaydı o da bu cihanı var etme sebebi Hz. Muhammed olurdu.

Toplumumuzda ne yazık ki şöyle birde güzelleme bulunmuş: “ Fal’a inanma, falsızda kalma” ne kadar kötü bir mantık. İnanmadığın bir şeyi reddedersin. Ancak bu söz inanmadığı şeyin var olmasının bir sakınca olmadığını bizlere göstermektedir.

İnsanlar toplumun seyrini değiştirecek işlerde bulunmaya çalışıyorlar. Büyü ile bazı insanların hayatını zindan etmeye el sıvıyorlar. Bunu da masumca düşünerek yaptığını zannediyorlar. Allah c.c Kur’an-ı Kerim’de büyü yapan yaptıranın büyük günah işlediğini belirtiyor. İmanın şartına ters bir eylem olduğunu bizlere açıkça ifade ediyor.

Ancak toplumumuz seküler bir mantıkla ilerleyerek bunun ardına da masumluk gibi iyi bir niyeti gizleyerek maalesef büyük bir günaha meyledip işliyor. 

Müslümanlar kendine göre dini yorumlayıp istediği yasakları çiğniyor menfaatine göre dinini dizayn etmeye çalışıyor. Hak ve batıl belli olduğunu yüce rabbimiz defalarca hak kitapta beyan etmiştir. 

Konuyu fazla dağıtmadan devam edelim.

Osmanlı adabı olan kahve usulünü gavur mantığına bezeyip sonrada normalmiş gibi hatta bazı insanlarımız medet umarcasına sonuç beklemektedir.

Bizler Müslümansak iman ettiğimizi söylüyorsak bu hususta kesin şekilde ihtimamlı olmalıyız. İmanın şartları arasında kadere ve kazaya iman etmek mevcuttur. 

Peki; büyü, fal ve tarot gibi şeylere el açmak haşa bu şartı reddetmiş olmak değil midir?

Özellikle kadınlar bu hususta daha fazla büyüye, fal’a hacı hoca ayağına para karşılığında kağıt yapanlara daha çok inanıp onların bu işleri devam etmelerindeki umutları oluyorlar.

Evet, büyü vardır. 

Ancak Allah bunu yapanları lanetlemiştir.

Toplumumuzun özünü, İslam usulünü değiştirdiği günden beri mutlu olamamaktadır.

Bizlerin tek dayanağı tek umudu yüce Allah’tır.

Şehrimiz kültürel ve tarihsel olarak maneviyatın yoğun olduğu bir şehir.

Evet, birden fazla peygamberin gelip göçtüğü şehir.

Ancak büyü ve fal gibi bir problem daha türbelere gidip çaput bağlamak taştan, sudan medet ummak. Bu yanlıştır. Hiçbir Allah dostu ve peygamberi bunu emretmedi. Evet onların hatrına Allah’tan bir şeyler talep edilmesi duada ehemmiyet ve kabul oranını artırmaya yardımcı olacağı söylenebilir. Ama duanın şartlarını yerine getirerek dua etmelidir.

Allah hazinesi geniş olandır. 

Ne isterseniz isteyin, sizler için uygun görmüşse muhakkak sizlere ikram edecektir. Uygun değilse daha iyisiyle mükâfatlandıracaktır. Sadece vaktini bekleyip görelim. 

Şehrimizin yetkililerinden de bu hususta vatandaşlarımızı kandırmaya devam eden falcı, büyücü, üfürükçülere lütfen özenle müdahale edip bu hususta gerekirse yaptırımda bulunmalarını önemle arz ederim.

GÜNÜMÜZDE MODA OLMUŞ AMA…
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.