Urfa’da ‘Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü’ etkinliği

Şanlıurfa’da 20 Eylül Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Jinekolojik kanserler konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yürüyüş ve bilgilendirme faaliyeti düzenlendi.

Urfa’da ‘Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü’ etkinliği

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü, jinekolojik kanserler konusunda farkındalığı artırmak, davranışsal ve iletişimsel sorunların belirlenmesi ve çözümlenmesi amacıyla her yıl 20 Eylül'de kutlanmaktadır. Bu yılki etkinliklerde, Türkiye'nin yanı sıra 23 ülkede eş zamanlı olarak yürüyüş ve bilgilendirme faaliyetleri düzenlendi.

Şanlıurfa’da da  İl Sağlık Müdürlüğünce Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 20 Eylül Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç.Dr.Şefik Eser Özyürek, hastane başhekimi kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Alev Esercan öncülüğünde yapılan etkinlikte hastane içinde yapılan yürüyüş ve bilgilendirme faaliyetinde, jinekolojik kanserler hakkında farkındalık yaratmak amaçlandı.

 

ÖZYÜREK: FARKINDALIK YARATMAK İÇİN DAHA ÇOK SES GEREKİYOR

Doç. Dr. Şefik Eser Özyürek, jinekolojik kanserlerin önlenebilir kanserler olduğunu belirterek, "Tarama testleriyle erken safhada öncül lezyonları daha kansere dönüşmeden tanı konulabiliyor ve tedavi edilebiliyor. Erken tanı konulabilmesi için kadın hastalıkları doğum kliniğimize başvurun. Bu konuda tarama testlerimizden faydalanın ve bu konularda aklınıza ne gelirse de uzmanlarımıza danışın" dedi.

Farkındalık yaratmak için daha çok sesin önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Şefik Eser Özyürek, "Jinekolojik kanserler, kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biridir. Ancak, erken teşhis ve tedaviyle bu kanserlerin büyük çoğunluğu tedavi edilebilir. Bu nedenle, kadınların bu hastalık hakkında bilinçlendirilmesi ve düzenli olarak tarama testlerine başvurmaları büyük önem taşımaktadır" dedi.

Hastalara, erken tanının önemi ve kanser taramaları birebir anlatıldı.

BİHA

Urfa’da ‘Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü’ etkinliği

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.