Urfa’nın ‘gönül yolu’ asfaltlanıyor

Şanlıurfa’da Hazreti İbrahim ile Hazreti Eyyüp peygamber makamları arasında direkt bağlantıyı sağlayacak "Kültür ve Turizm Yolu’nda sıcak asfalt serimi başladı.

Urfa’nın ‘gönül yolu’ asfaltlanıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Halil-ül Rahman(Balıklıgöl) ve Eyüp Peygamber makamını birbirine bağlayacak olan ‘Kültür ve Turizm Yolu’ projesi ile açılacak yeni yol güzergâhında kültürel değerleri ön plana çıkaracak cepheleri ve aydınlatmaları ile örnek bir proje ortaya koymak maksadıyla başlattığı yolda asfaltlama çalışmaları başladı.

Proje kapsamında Eyyübiye ilçesi, Muradiye, Hacıbayram, Şıhmaksut ve Eyyübiye mahalleleri sınırları içerisinden geçen güzergâhın toplam proje alanı 51.201 metrekare olan yol güzergâhında bulunan 476 yapı kamulaştırılarak yıkıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün Kültür ve Turizm yolunda ilk kepçenin vurulduğu an, “Bu yol Hz. İbrahim Peygamberin makamından Hz. Eyyüp Peygamberin makamına açılacak bir gönül yoludur” dediği Eyyübiye ilçesinde bulunan ‘Kültür ve Turizm Yolu’ kısa sürede asfaltlanarak vatandaşların hizmetine açılacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki trafik sıkışıklığını en aza indirecek yeni yollar açarak hem yaşam alanlarını rahatlatıyor hem de çevre ve cephe düzenlenmeleriyle şehrin manevi atmosferine katkı sağlıyor.

 

Urfa’nın ‘gönül yolu’ asfaltlanıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.