Urfa’da Cuma namazının ardından İsrail protestosu

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları cuma namazı sonrası Türkiye’nin birçok şehrinde protesto ediliyor. Şanlıurfa’da da Dergah Camii’nde önünde namaz sonrası İsrail telin edildi, İsrail bayrağının yakıldığı, “Filistin’e Destek Siyonizme Lanet” pankartı açılan Protestoya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyüzgül'ün de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı.

Urfa’da Cuma namazının ardından İsrail protestosu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Filistin’e yönelik saldırıları devam ediyor. 

Türkiye’nin birçok şehrinde ve Şanlıurfa’da bu saldırılar protesto ediliyor. Şanlıurfa’da Dergah Camii’nde Cuma namazı çıkışında binlerce vatandaş toplandı. Protestoya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyüzgül'de katıldı. 

Filistin’de sadece insanların değil insanlığın çldüğünü belirten Beyazgül, “Bir annenin elinde kafatası çocuğumdan kalan son şey bu diyor, bir çocuk tir tir titriyor gözyaşları içinde sahipsiz, bir yaşlı kolu bacağı kopmuş hastaneye götürülemiyor. Anneler ağlıyor yaşlılar çaresiz bizim ise dünyadan beklediğimiz şu gelin bu zulmü durdurun ama onlar ‘İngiltere, Amerika’ buraya savaş gemilerini getiriyorlar. Burada insanlar ölmmeye devam edecek diyorlar. Aslında orada sadece insanlar değil insanlık ölüyor.” dedi. 

Dergahta toplanan vatandaşlar yürüyüşten önce İsrail bayrağını yakıp üstüne bastılar. Daha sonra toplanan binlerce kişi sloganlar eşliğinde Dergah Camii’nden Haşimiye’de bulunan Hasan Paşa Camii’ne (Kara Meydan Camii) kadar yürüdüler. 

Yapılan yürüyüş, Kara Meydan Camii önünde okunan dua ile sona erdi. 

Urfa’da Cuma namazının ardından İsrail protestosu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.