Ünü Urfa’yı aştı! Çılgın davulcu şovlarıyla fenomen oldu

ÖZEL HABER | Şanlıurfa’da nişan, düğün ve sıra gecelerinde davulculuk yapan Halil Çiçek, yaptığı şovlarla sadece kentte değil sosyal medyada da fenomen haline geldi. TikTok’ta yayınladığı videolar binlerce tıklanıyor. Düğünlerin vazgeçilmezi haline gelen Çiçek’in ünü de Urfa sınırlarını aştı.

Ünü Urfa’yı aştı!  Çılgın davulcu şovlarıyla fenomen oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da ikamet eden ve gerek yörede gerekse de sosyal medyada Davulcu Halil ismiyle fenomen haline gelen Halil Çiçek, yıllardır yaptığı mesleğini severek devam ettiriyor. 

Yazla birlikte yoğunlaşan düğün törenlerinin vazgeçilmez davulcusu haline gelen Çiçek; nişan, düğün ve sıra gecelerinde çaldığı davulla görsel şov izletiyor. Yılmaz davul çalarken bazen yere oturuyor, bazen davuldan ateş çıkarıyor bazen de dönerek kendinden geçiyor. 

Zaman zaman da halay çekenlere davuluyla eşlik eden Çiçek, özelikle sıra gecelerinde yaptığı şovlarla yerli yabancı turistleri kendine hayran bırakıyor.

Sosyal medyada da fenomen halin egelen Çiçek’in TikTok’ta yayınladığı videolar binlerce izleniyor. Düğünlerin vazgeçilmezi haline gelen Çiçek’in ünü de Urfa sınırlarını aşmış.

ÇİÇEK: BU İŞ BABADAN DEDEDEN KALMA

Gazete İpekyol’a konuşan Halil Çiçek, davul çalma işini aile de 3 kuşak olarak devem ettirdiğini söyledi.

“Şimdi bizim bu iş babadan dededen kalma. “ diyen Çiçek, “Babam babamın babası amcalarım ailecek bu işi yaparız. Duval zurna işi… Bu işi severek yapıyorum. Bu iş severek yapılmazsa olmaz zaten. Dışardan da kimse bize bişey demiyor.” dedi.

ŞOV BİZİM İŞİN MAKYAJ TARAFI

Çiçek, şovlarının hem sosyal meydada hem de yerli yabancı turistler tarafından beğenildiğini ifade etti.

Sadece Urfa’da değil Türkiye’nin her yerindeki organizasyonlara davet edildiğini söyleyen Çiçek, şunları kaydetti:

“Düğün, kına, nişan, sıra gecesi, sünnet hepsine gidiyoruz. Sadece Urfa’da değil şehir dışına da gidiyoruz. Hemen hemen Türkiye’nin her yerine gittim.  Şov bizim işin makyaj tarafı. Özelikle de sıra gecelerinde dışarından gelen yerli ve yabancı turistler beğeniyorlar. Sezonda haftanın her günü hemen hemen iş çıkıyor. Sezon bittimi kış geldi mi de hafta da 2-3 de iş çıkıyor. Ben sadece bu işle de ilgilenmiyorum. Aynı zamanda halk oyunları eğitmenliği de yapıyorum. “

Ünü Urfa’yı aştı! Çılgın davulcu şovlarıyla fenomen oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.