Türkiye'de Selçuk Bayraktar'ın insansız uçağı Urfa'da da amelesiz makine

Viranşehir’de yaşayan çiftçi Nesih Yetkin, kendi ürettiği makine ile büyük bir kar sağlayarak pamuğu topluyor. Yetkin, ürettiği makine sayesinde yaklaşık 1 dönüm pamuğu, 1 litre mazotla toplayabiliyor. Makine günde 30-35 dönüm pamuk toplayabiliyor.

Türkiye'de Selçuk Bayraktar'ın insansız uçağı   Urfa'da da amelesiz makine

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşayan çiftçi Nesih Yetkin, eskiden amele ile toplanan pamuğu kendi ürettiği makine ile daha kolay ve pratik topluyor.

Yetkin, yaptığı açıklamada, Türkiye'de Selçuk Bayraktar'ın ilk insansız uçağı ürettiğini, kendisinin de Urfa'da da pamuk toplama makinesi ürettiğini söyledi.

Pamuğun geleneksel yöntemlerle toplanmasının çok zor ve zahmetli olduğunu söyleyen Yetkin, "Bu makineyi kendi imkanlarımla ürettim. Makine, pamuk saplarını kesiyor ve pamukları eleklerden geçirerek temizliyor. Böylece, pamuğun temizlenmesi ve taşınması kolay oluyor." dedi.

Yetkin, ürettiği makinenin 1 dönüm pamuğu, 1 litre mazotla toplayabildiğini belirterek, "Bu, geleneksel yöntemlere göre çok büyük bir avantaj. Makineyi kullanan çiftçiler, hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf ediyor." diye konuştu.

Türkiye'de Selçuk Bayraktar'ın insansız uçağı Urfa'da da amelesiz makine

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.