Bakanlık radikal kararlar aldı ama… Şanlıurfa’da standartlara uyanı yok

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kaldırım ve yürüyüş yollarına yeni düzenleme getirdi. Kaldırımın yüksekliği 15 santimetreyi geçemeyecek. En dar sokaklarda bile kaldırımın genişliği en az 1,5 metre olacak. Şanlıurfa'da yeni çıkan standartlara uyan kaldırımı bırakın, kaldırımın olmadığı sokaklar var.

Bakanlık radikal kararlar aldı ama… Şanlıurfa’da standartlara uyanı yok

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yayaların yürüyerek hareket edeceği alanlar olan cadde ve sokaklar ile millet bahçeleri, parklar ve rekreasyon alanlarındaki yürüyüş yollarının projelendirme ve yapımına ilişkin kuralları belirledi.

Bakanlığın, yaya yolları, kaldırımlar ve yürüyüş yollarının tasarım kalitesinin artırılmasına yönelik tamamladığı mevzuat çalışması geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlandı.

Artan şehir trafiği içinde güvenli ve konforlu yaya hareketinin sağlanmasını da amaçlayan yeni düzenlemeye göre, kaldırımın yüksekliği 15 santimetreyi geçemeyecek. En dar sokaklarda bile kaldırımın genişliği en az 1,5 metre olacağı şeklinde olacak.

Şanlıurfa’da bu düzenlemenin ne kadar etkili olacağını kestirmek pek güç değil. 

Şanlıurfa'da yeni çıkan standartlara uyan kaldırımı bırakın, kaldırımın olmadığı sokaklar var.

Vatandaşların yürümesi için dizayn edilen kaldırımlar, kentin birçok yerinde araç ve tezgâhların işgali altında kalıyor. Bu noktada belediyeler tarafından yapılan denetimler de yetersiz kalıyor. 

Şanlıurfa’da standartlara uyan ise çok az kaldırım var. 

Atatürk Bulvarı ile prestij caddelerinin yapıldığı Emniyet ve Yunus Emre caddeleri gibi birkaç yerde bu standarda uyan kaldırım var. Onun dışında yükseklik 35 santimetreyi bulan, genişlik yarım metreyi bulmayan kaldırımlar var.

Bakanlık radikal kararlar aldı ama… Şanlıurfa’da standartlara uyanı yok

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.