BM’den Urfa’ya binlerce dolar hibe! Temsilci Urfa'ya geldi

6 Şubat’ta yaşanan yıkıcı depremlerin ardından birçok işletme kapanmak zorunda kalmış birçoğu da borç batağına saplanmıştı. Bu işletmeler için çeşitli destekleme programları yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Son olarak Şanlıurfa’ya gelen UNDP Türkiye temsilcisi Louisa Vinton Şanlıurfa dahil 11 ilde toplam 10 milyon dolar destek verileceğini açıkladı. Vinton Şanlıurfa için ayırdıkları bütçeyi de açıkladı.

BM’den Urfa’ya binlerce dolar hibe! Temsilci Urfa'ya geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından birçok işletme, zarar gören işyerleri zarar gören malları nedeniyle zarar edip kapanmış birçoğu da borç batağına saplanıp kalmıştı. Özellikle küçük işletmelerin etkilendiği bu afetlerin ardından işletmeleri tekrar canlandırıp ekonomiye kazandırmak için birçok kuruluş tarafından destekleme projeleri hayata geçirildi. 

Son olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), deprem bölgesine olan 11 ilde İsveç Hükümeti’nin sağladığı finansman desteğiyle toplam 10 milyon dolar hibe edeceklerini açıklamıştı. 

UNDP Türkiye temsilcisi Louisa Vinton, bugün Şanlıurfa’ya gelerek ‘Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı’na katıldı. 

 

“KÜÇÜK İŞLETMELER EKONOMİNİN KALBİ”

Programda konuşma yapan Vinton, Şanlıurfalıların deprem ve selden etkilenmesine rağmen misafirperverliklerine komşu illere yaptığı yardımlara vurgu yaparak, “Şanlıurfa sadece deprem değil depremin hemen ardından sel felaketi de yaşadı. Bu kadar felaket olurken Şanlıurfa, diğer şehirlerle dayanışmasını da sürdürdü. Afetzedelere misafirperverlik ve yardım eli uzattı. 

Felaketin boyutu çok büyüktü ve ihtiyaçlar çok fazlaydı ama bizde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) olarak, bir önceliklendirme yapmak zorundaydık ve biz küçük işletmeleri ekonominin kalbi olarak gördüğümüz için bu destek programını daha çok küçük işletmeler adına mobilize ettik.” Dedi.

10 MİLYON DOLAR DESTEK 

Sözlerine devam eden Vinton, “Şanlıurfa’da 181 işletmeyi 365 bin dolarla destekliyor olacağız. Tabiki bu 11 ilde yürüttüğümüz bir programın parçası. 11 ilde 4 bin 622 işletmeye 10 milyon dolarla destek veriyor olacağız.

UNDP Türkiye olarak Şanlıurfa’da kalmaya devam edeceğiz. Toparlanmanın daha da desteklenmesi için elimizden geleni yapıyor olacağız ve aynı zamanda hibe programının da sahada nasıl yürütüldüğünü izlemek üzere ziyaretlerde bulunacağız. Desteğimiz bunlarla sınırlı olmayacak daha farklı programları hayata geçirmek için uğraşacağız. 

Asıl teşekkür edilmesi gerekenler sizlersiniz çünkü bu afetlere rağmen ayakta kalmaya çalışan, güçlü durmaya çalışan, işletmelerini devam ettirmeye ve ekonomiye katkı sağlamaya devam etmeye çalışanlar sizlersiniz bu bağlamda kurumum ve şahsım adına sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ve tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

BM’den Urfa’ya binlerce dolar hibe! Temsilci Urfa'ya geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.