Ömer Öcalan ne dedi? HEDEP’ten Urfa’da ittifaka yeşil ışık

Şanlıurfa’da bu ay içerisinde yapacakları kongre hazırlıklarını sürdüren HEDEP, yerel seçimlerde Şanlıurfa’da ittifak için yeşil ışık yaktı. Partinin Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, seçimlerde ittifak yapabileceklerini belirterek, “Benim kanaatim üçüncü yol stratejisini, HEDEP bünyesinde büyük bir ittifakla, adayların çıkarılmasından yanadır” dedi.

Ömer Öcalan ne dedi?  HEDEP’ten Urfa’da ittifaka yeşil ışık

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu ay içerisinde yapılacak il kongresi hakkında basın açıklaması düzenledi. 

Baro binasında yapılan basın açıklamasına HEDEP Şanlıurfa Milletvekilleri Ömer Öcalan ve Ferit Şenyaşar da katıldı. 

Açıklamayı HEDEP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sema Aişeoğlu okudu. 

Milletvekili Ömer Öcalan, basın açıklamasının okunmasının ardından yaptığı konuşmada yerel seçimde ittifakla ilgili konuştu. 

Öcalan, partinin genel merkezinde yapılan toplantıda kendi adaylarını çıkarma eğiliminde olduklarını ancak kendi düşüncesinin farklı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Benim kanaatim, benim görüşüm, Türkiye ve ‘Kürdistan’ın il ve ilçelerinden tutun tüm beldelerine kadar, üçüncü yol stratejisini HEDEP bünyesinde büyük bir ittifakla adayların çıkarılmasından yanadır. Biz bunu geçmişte de destekliyorduk şimdi de destekliyoruz. Doğru olan budur, halktan gelen talepler de budur. Eğer bir ittifak yapılacaksa da bu ülke ‘Kürdistan’ ve Türkiye iki tarafa da mahkum edilmemelidir. En büyük katılımla üçüncü yol stratejisi doğrultusunda her yerde halkımızın oy vereceği adayların olması gerekiyor. Bu bizim için önemlidir halkımızın talepleridir”.

Ömer Öcalan ne dedi? HEDEP’ten Urfa’da ittifaka yeşil ışık

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.