Şanlıurfa’da “mübarek pazar” bereketi

ÖZEL HABER | Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra kutsal bir belde olarak bilinen Şanlıurfa'nın Balıklıgöl Platosu’nda tam bir bereket yaşanıyor. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin uğrak yeri olan özellikle tarihi çarşılar bölgesinde hafta sonları kalabalık dikkat çekiyor. Bu hareketlilikten yararlanmak isteyen ve daha önce pazar günü iş yerini açmayan bazı esnaf da artık mesaisini değiştirerek haftanın son günü de iş yerini açmaya başladı.

Şanlıurfa’da “mübarek pazar” bereketi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da son dönemde yerli ve yabancı turist sayısındaki artış, esnafın yüzünü güldürüyor. Özellikle hafta sonları Şanlıurfa ziyaret eden turist sayısında büyük artış yaşanıyor.

Balıklıgöl Platosu’nu da barındıran tarihi çarşılar bölgesindeki esnafın birçoğu, özellikle yeme içme ve hediyelik eşya satıcıları, turistik hareketlilik dolayısıyla iş yoğunluğu yaşıyor. 

Bu bölgede pazar günleri yaşanan turist canlılığı esnafın mesaisini değiştirmesine neden oldu.

Daha önce özellikle pazar günü iş yerini açmayan esnaf, talepleri de göz önünde bulundurarak artık pazar da hizmet sunuyor. 

Pazar günleri kepenk indiren esnafın sayısı eskiye göre azalmış durumda. 

BEREKETLİ PAZAR GÜNÜ

Gazete İpekyol’un sorularını yanıtlayan çarşı esnafından Mustafa Çetin, yoğunluğun önümüzdeki aylarda daha da artacağını düşünüyor. 

Eskiye nazaran pazar günlerinin de bereketli geçmeye başladığını ifade eden Çetin, “Bazı esnaf eskiden beri pazar günleri de dükkânlarını açarlardı ama son zamanlarda yaşanan yoğunluklardan dolayı aşağı çarşıda bulunan hemen hemen tüm esnaf pazar günleri de dükkânlarını açmaya başladı. Eskiye göre pazar günleri bereketli ve hareketli geçiyor” dedi. 

Yaklaşık 4 yıldır aşağı çarşıda isot ve kurutmalık sattığını belirten Çetin, “Yerli ve yabancı turistleri ağırlıyorum. 10 günlük okul tatilinde işler açıldı, o günden sonra bir yoğunluk var. Şanlıurfa’da iş yaptığımız sezonlar belli zaten. Eylül, ekim, kasım, aralık gibi biraz yoğunluk olur ama en çok ocak, şubat, mart ve nisan ayları gibi yoğunluk olur” diye konuştu.  

BU AYLARDA TATİL İÇİN EN GÜZEL YER ŞANLIURFA 

Çarşıda giyim eşyaları satan başka bir esnaf da Şanlıurfa’nın bu mevsimlerde diğer illere göre daha sıcak olduğu için rağbet gördüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

“Urfa’da havalar diğer illere göre daha geç soğuyor, bu nedenle kış aylarında tatil yapmak isteyen ve gezmek isteyen vatandaşların ilk tercihlerinden biri Şanlıurfa oluyor. Şanlıurfa’da tarihi yer ve gezilecek yerlerin çok olmasından, yemek kültürü olarak çok yükseklerde olması ve fiyatların uygun olmasından dolayı turistler bu aylarda çok geliyor, onların uğrak yeri oluyor. Turistlerde yaşanan bu yoğunluk bize de olumlu olarak yansıdı… Yaşanan yoğunluk sebebiyle benim gibi birçok esnaf pazar günleri de dükkânlarını açmaya başladı”.

Şanlıurfa’da “mübarek pazar” bereketi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.