Şanlıurfa İl Sağlık Müdüründen flaş maske uyarısı! Covid-19 ve İnfluenza alarm veriyor

Şanlıurfa’da son dönemde grip vakaları arttı. Yaygın olan Covid-19 ve İnfluenza’ya birçok farklı virüs de eklendi. Bu nedenle kentteki hastanelerde aciller doldu. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, hastanelerde yaz aylarına göre 3 kat daha fazla yoğunluk olduğuna dikkat çekerek, “Salgınların ve hastalıkların çoğaldığı bu dönemde vatandaşlarımız kalabalık ortamlara giderken tedbir amaçlı maske taksınlar” uyarısında bulundu.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdüründen flaş maske uyarısı! Covid-19 ve İnfluenza alarm veriyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, müdürlüğün 2023 yılında yürüttüğü ve 2024 yılında planladığı çalışmalar hakkında yaptığı toplantıda son dönemde hastanelerde yaşanan yoğunlukla ilgili konuştu. 

Toplantının soru cevap bölümünde Gazete İpekyol Muhabiri Ahmet Hakkı Ak’ın sorusuna verdiği yanıtta Solmaz, Covid-19’un varyantlarından JN.1 varyantına ilişkin vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

SOLMAZ: İNFLUENZA VAKALARI ÇOK SIK GÖRÜNÜYOR

Salgınların her yıl farklı bir varyantla karşılarına çıktığını kaydeden Abdullah Solmaz, bu yıl da influenza vakalarının çok sık görüldüğünü dikkati çekti. 

Solmaz, şu aşamada tedirginlik oluşturacak bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Salgın hastalıkta vaka sayımız çok fazla, bunu kabul ediyorum ama bu vakaların birçoğu da İnfluenza vakalarıdır. Allah’a şükür ki Covid gibi aşırı ölümlü veya ağır şekilde hastanelerde yoğun bakımlarda yatmak söz konusu değildir. İnfluenza, normal bir gribe göre biraz daha ağır geçiyor ama hastaneye yatış söz konusu genelde olmuyor.”

“MASKE TAKIN”

Hastanelerde yaz aylarına göre 3 kat daha fazla yoğunluk bulunduğunu belirten Solmaz, virüse karşı vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini söyleyerek, şu uyarılarda bulundu:

“Hastanelerde oluşan yoğunluk ile ilgili ise şunu söyleyeyim, kış aylarında çalışan sayımız aynı kalıyor ama hasta sayımız 3 katına çıkıyor. Bu sadece Şanlıurfa’da değil Türkiye’nin her yerinde böyle. Biz sağlık müdürlüğü olarak oluşan yoğunluğa göre hastanelerin acil bölümünde bulunan kırmızı sarı ve yeşil alanları çoğaltıyoruz. İhtiyaca göre 3,4 veya 5 yeşil alan ek olarak açtırıyoruz. Vatandaşlara şunu önermek istiyorum; salgınların ve hastalıkların çoğaldığı bu dönemde kalabalık ortamlara giderken tedbir amaçlı maske taksınlar”.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdüründen flaş maske uyarısı! Covid-19 ve İnfluenza alarm veriyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.