Şanlıurfalı yazar TBMM Başkanı Kurtulmuş’a seslendi: Said Nursi için verdiğiniz sözü ne zaman yerine getireceksiniz?

Medya Yazarları Derneği Onursal Başkanı Abdulkadir İkbal, Bediüzzaman Said Nursi'nin kayıp mezarının bulunması için yaptığı çağrıyı bir kez daha dile getirdi. İkbal, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a seslenerek 2014 yılında Şanlıurfa'da verdiği, Said Nursi'nin naaşını bulup Urfa'ya geri getirme sözünü hatırlattı.

Şanlıurfalı yazar TBMM Başkanı Kurtulmuş’a seslendi: Said Nursi için verdiğiniz sözü ne zaman yerine getireceksiniz?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23 Mart 1960 tarihinde Şanlıurfa’da vefat eden ve Dergâh Camii olarak bilinen Mevlid-i Halil Camii’nin avlusunda defnedilen Bediüzzaman Said Nursi'nin naaşı 12 Temmuz 1960’ta dönemin hükümeti tarafından mezarından çıkarılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.

Medya Yazarları Derneği Onursal Başkanı Abdulkadir İkbal, her cumartesi ve pazar günü Said Nursi'nin mezarında oturma eylemi yaparak kemiklerinin yeninde Urfa’ya getirilerek defnedilmesini istiyor. 

İkbal, bugün bu çağrısını yineleyerek, bir dönem Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan ve şuan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olan Numan Kurtulmuş’a seslenerek Bediüzzaman Said Nursi için verdiği sözü hatırlattı. 

Numan Kurtulmuş’un 2014 yılında Şanlıurfa’ya gelerek Said Nursi’nin kayıp naaşın bulunarak mezarına iade edileceği sözü verdiğini söyleyen İkbal, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Numan Kurtulmuş Şanlıurfa’ya ilk geldiğinde şunları söylemişti. ‘Ben Bediüzzaman’ın cesedinin nerde olduğunu bulup eski yerine iade edeceğim’ diye söz vermişti. 2014 yılında Urfa'da tüm kamuoyu önünde kayıp naaşın bulunarak mezarına iade edileceği sözünü verdiniz. Sözünüzü ne zaman yerine getireceksiniz?”

İkbal, tüm Şanlıurfalıların Said Nursi’nin Hazretlerine sahip çıkmasını gerektiğini vurgulayarak, bunun bir görev olduğunu söyledi.

Şanlıurfalı yazar TBMM Başkanı Kurtulmuş’a seslendi: Said Nursi için verdiğiniz sözü ne zaman yerine getireceksiniz?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.