Gazeteipekyol.com’a konuşan Doğanoğluları, yarım asırlık tecrübesiyle dünün kıymetini ve bugünün tüketim çılgınlığını gözler önüne serdi.
Doğanoğluları, mesleğinin değerinin azalmasına rağmen dükkanını sabah akşam açık tuttuğunu ve işini severek yaptığını ifade etti.
DOĞANOĞLULARI: ESKİSİ GİBİ İŞLERİMİZ OLMUYOR
Doğanoğluları, “44 yıldır ev gereçleri, su tesisatı gibi işlerle meşgul oluyorum. Teknolojinin gelişmesiyle işlerimiz baya etkilendi. Eskisi gibi işlerimiz olmuyor. Eskiden insanlar bizi çağırır, bozulan eşyalarını getirirdi. Ama artık eşyalar bozulunca atıyor, yenisini alıyorlar.” dedi.
“İNSANLAR SABIRSIZ, HER İŞİN HEMEN YAPILMASINI İSTİYOR”
Günümüzde meslekte artık çırakta yetişmediğini dile getiren Doğanoğluları, “Bu işte çırak da artık yetişmiyor. Eskiden babamla birlikte gittiğimiz yerlerde çok iş yapardık. Şimdi birisi dükkana gelince, biz yoksak hemen başka yere gidiyor. İnsanlar sabırsız, her işin hemen yapılmasını istiyor. Eskiden yarın randevu verir, müşteri kabul ederdi. Artık her şey değişti.” diye konuştu.

0 Yorum