Şanlıurfa’da on binlerce 8’inci sınıf öğrencisi Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavda ter dökerken, okul önlerinde bekleyen aileler de çocukları kadar heyecan yaşadı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelen öğrenciler ve aileleri, okul çevrelerinde yoğunluk oluşturdu. Saat 09.30’da sınavın başlamasıyla birlikte öğrenciler salonlarda ter dökerken, veliler de okul önleri, parklar ve çevredeki gölgelik alanlarda çocuklarını beklemeye başladı.
Kimi veliler dua ederek zaman geçirirken, kimileri ise sınavın sona ereceği saati heyecanla bekledi. Çocuklarının başarılı olması için temennilerde bulunan aileler, sınav süresince okul çevresinden ayrılmadı.
Şanlıurfa genelindeki sınav merkezlerinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırılırken, öğrencilerin sınavlarını rahat ve güvenli bir ortamda tamamlayabilmeleri için gerekli önlemler alındı. LGS maratonunda ter döken öğrenciler kadar, dışarıda bekleyen aileler de en az onlar kadar heyecan yaşadı.

0 Yorum