Başkan Yetim TOBB Ekonomi Şurası’nda konuştu

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’na katılan ŞUTSO Başkanı Mehmet Yetim, Şanlıurfa’ya düzenlenen uçak seferlerinin azlığına değindiği konuşmasında, “Şanlıurfa'nın güzellikleriyle iş dünyasındaki potansiyelini dünyaya daha geniş bir perspektiften sunabilmek ve şehrimizin kalkınmasına destek olmak adına uçak seferlerinin artırılması hususunda desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Başkan Yetim TOBB Ekonomi Şurası’nda konuştu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası dün başkent Ankara’da gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında ilgili bakanlar ile oda ve borsa başkanlarının katılımıyla yapılan toplantıya Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ŞUTSO) Mehmet Yetim de katıldı.

Toplantıda konuşan ŞUTSO Başkanı Yetim, hem depremlerden hem de yaşanan sel felaketinden büyük hasar alan Şanlıurfa'da, reel sektör firmalarının finansmana erişimde önemli sorunlar yaşadığını kaydetti.

“Devletimizden ve yetkili bakanlıklarımızdan firmalarımızın ihtiyaç duyduğu destek ve teşvik paketlerini hazırlayıp sunmalarını bekliyoruz” diyen Yetim, sözlerini şöyle sürdürdü:

“KOBİ’ler için kamu ve özel bankalardan uzun vadeli, düşük faizli kredi sağlanması, Kredi Garanti Fonu’nun kefaletine dayalı hazine destekli kredi imkânları için ise limitlerin açılması en büyük beklentimizdir.”

UÇAK SEFERLERİNİ DE GÜNDEME GETİRDİ

Şanlıurfa’nın temel sorunlarından birinin de uçak sefer sayılarının azlığı olduğunu vurgulayan Yetim, şunları söyledi:

Şanlıurfa'da, haziran ayında 49 olan haftalık toplam uçuş sefer sayıları temmuz ayında 37’ye düşürüldü. Alınan bu kararın, şehrimizin ekonomik, sosyal, turizm ve iş dünyasındaki potansiyelini olumsuz etkileyeceği aşikardır. Şehrimizin uçak seferlerinin azaltılması turist sayısını düşürecek ve ilgili tüm sektörler için ciddi bir daralmayı da beraberinde getirecektir. Turizmin can damarı olan ulaşım noktasında yaşanan bu olumsuz durumlar, şehrimizin turizm ve iş dünyası ekseninde gelişmesine büyük darbe vurmaktadır. Şanlıurfa'nın 2 buçuk milyonluk nüfusu, hızla büyüyen ekonomisi, daha sık ve düzenli uçuş seferlerini gerektirirken, maalesef uçak seferlerindeki azalma göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir sorun teşkil etmektedir.

2023 Dünya İslam Birliği Turizm Başkenti unvanı sahibi Şanlıurfa için uçak seferlerinin tekrardan artırılması, hem yerli - yabancı turistlerin şehrimizi daha kolay ve hızlı bir şekilde ziyaret etmelerini sağlayacak, hem de turizm gelirlerimizi ve iş dünyası yatırımlarını artıracaktır. Ayrıca, iş dünyasının gelişimine katkı sağlayacak ve yatırımcıların şehrimize olan ilgisini artıracaktır. Şanlıurfa'nın güzellikleriyle iş dünyasındaki potansiyelini dünyaya daha geniş bir perspektiften sunabilmek ve şehrimizin kalkınmasına destek olmak adına uçak seferlerinin artırılması hususunda desteklerinizi bekliyoruz.”

MERA VASFINI YİTİRMİŞ ARAZİLER

Mehmet Yetim, ayrıca mera vasfını yitirmiş arazilerin sanayi ve Güneş Enerji Santralleri (GES) projelerine açılmasını talep ettiklerini belirterek, “ Çorak, sulama imkânları çok kısıtlı, taşlık, mahsul kalitesi düşük olan araziler ile meralar dışında kalan tüm alanların GES için işlevsel hale getirilmesi adına hibe, destek ve teşvik sistemi hususunda desteklerini bekliyoruz. Bunun yanında, şehrimizde tek kaliteli agrega bölgesi olan Tektek Dağları'ndaki taş ocaklarının keyfi şekilde kapatılması sorunu var. Maalesef bu durum, merkez ve ilçelerdeki beton santrallerinin çok zor durumda kalarak kalitesiz beton üretilmesi sonucunu beraberinde getirmektedir” ifadelerini kullandı.

Başkan Yetim TOBB Ekonomi Şurası’nda konuştu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.