Urfa’daki camiye dev Türk bayrağı asıldı

Güneydoğu’nun en büyük ibadethanelerinden biri olan Şanlıurfa’daki Mevlana Celaleddin Rumi Camii’ne 345 metrekare büyüklüğünde büyük Türk bayrağı asıldı.

Urfa’daki camiye dev Türk bayrağı asıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Şanlıurfa’da külliye şeklinde inşa edilen ve Ocak 2018’de ibadete açılan Mevlana Celaleddin Rumi Camii’ne Türk bayrağı asıldı.

 

63 metre yükseklikteki direğe asılan Türk bayrağının boyutu 354 metrekare.

 

Bayrağının asılışıyla ilgili hazırlanan görselde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okudu Arif Nihat Asya’nın Dua şiiri de yer aldı.

 

MEVLANA CELALEDDİN RUMİ CAMİİ

11 Nisan 2012 tarihinde temeli atılan Mevlana Celaleddin Rumi Camii ve Külliyesi 20 dönüm üzerine inşa edildi. 3 bin metre açık ve 2 bin metrekare kapalı olmak üzere 5000 metrekare kullanım alanına sahip olan cami, Şanlıurfa’nın dört minareli ilk ve tek camisi özelliğini taşıyor. Külliye içerisinde Mevlevi Dergahı, Hafızlık Mektebi, Medrese, Kuran Kursu ve kapalı otopark bölümleri yer alıyor.

 

Güneydoğu’nun en büyük ibadethanelerinden biri olan cami, Şanılurfa’nın nihat taşıyla yapıldı. Ocak 2018’de caminin açılışı dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da aralarında bulunduğu kişilerin katıldığı törenle yapılmıştı.

 

BİHA

Urfa’daki camiye dev Türk bayrağı asıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.