Kahve bahane, Dünya Kahve Günü şahane!

Bugün kahve içmek için gerçek bir bahaneniz var! 1 Ekim Dünya Kahve Günü, kahvenin karşı konulamaz tadını bir kez daha hatırlamak ve doyasıya kahve içmek için isteyenler için harika bir fırsat.

Kahve bahane, Dünya Kahve Günü şahane!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyadaki birçok ülke, yıl boyunca çeşitli tarihlerde kendi ulusal kahve günlerini kutluyor. Mart 2014'te, Uluslararası Kahve Örgütü, dünya çapındaki kahve severler için tek bir kutlama günü oluşturmak amacıyla 1 Ekim’i Uluslararası Kahve Günü olarak ilan etti.

1 Ekim Dünya Kahve Günü, kahve severleri kahveye doyurmak ve farklı kahve çeşitlerini duyurmak için dünyanın farklı bölgelerinde etkinliklerle kutlanan özel bir gündür. Kahve Günü, ilk olarak 1963 yılında Londra’da kurulan Uluslararası Kahve Örgütü tarafından ortaya atılmıştır. Bu kuruluş 2014 yılında ise 1 Ekim’in Uluslararası Kahve Günü olarak kutlanması kararını almıştır. Kahveyi bir içecek olarak tanıtmanın ötesinde bireyleri kahve kültürü hakkında bilgilendirmenin amaçlandığı bu gün, aynı zamanda kahve yetiştiricilerinin çalışma koşulları için bir farkındalık yaratmayı da hedefliyor. Peki kahvenin faydaları neler?

Kahvenin faydaları

  • Güne zinde başlamaya yardımcı: Güne bir fincan kahve içerek başlamak sizi gün boyu zinde tutmaya yardımcı olacak kafein maddesini içerir. Bilindiği üzere kafein uyarıcı etkiye sahiptir. Bu da güne enerjik bir şekilde başlamanın en iyi yoludur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir: Araştırmalara göre düzenli olarak kahve tüketimi bağışıklık sisteminizi harekete geçirerek sizi birçok hastalıktan korumaya yardımcı oluyor.
  • Antioksidan kaynağıdır: Kahve, antioksidan bakımından oldukça zengin bir içecektir. Antioksidan, cildin yaşlanmasını engellediği gibi hasarlı hücreleri de onarabilen bir maddedir.
  • Parkinson hastalığı riskini azaltmaya yardımcı: Özellikle sabahları düzenli olarak kahve tüketenlerin Parkinson hastalığına yakalanma riskinin yüzde ciddi bir oranda azaldığını söylüyor.
  • Alzheimer hastalığı riskini azaltmaya yardımcı: Kahve tıpkı Parkinson gibi nörodejeneratif bir hastalık olan Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olan bir maddedir.
  • Metabolizmayı hızlandırır: Kahve, metabolizmayı hızlandıran bir etkiye sahiptir. Diyet yapanların en büyük yardımcılarından bir tanesi olan kahve, kilo vermeyi kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir.
  • Sindirim sürecine yardımcı olur: Kahvenin sindirimi kolaylaştırabilen bir etkisi vardır. İçerdiği kafein miktarı ile bağırsak hareketlerini hızlandırıcı bir etkiye sahip olan kahve bu sayede sindirim sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.
  • Fiziksel performansı iyileştirir: Kahvenin içerdiği adenozin ve kafein sayesinde vücudu zinde tuttuğundan bahsetmiştik. Aynı zamanda fiziksel performansınızı da etkileyen bu maddeler, gün içinde yorgun hisettiğiniz zamanlarda tüketebileceğiniz enerji verici bir içecektir.
  • Zihinsel performansı geliştirir: Fiziksel performansı arttırdığı gibi zihinsel performansı da arttırıcı bir etkiye sahip.
  • Kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı: Kahvenin içindeki flavonoidler vücudunuzda üretilen veya dışarıdan gelen serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı güçlü bir antioksidandır. Bu da kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
  • Karaciğerin korunmasına yardımcı olur: Karaciğer rahatsızlıklarının önlenmesinde yardımcı bir alternatif olarak karşımıza çıkar. Özellikle karaciğer yağlanması ve siroz gibi hastalıklar üzerinde olumlu etkilere sahip olan kahveyi düzenli bir şekilde tüketerek karaciğeriniz korunmasına yardımcı olabilirsiniz.
Kahve bahane, Dünya Kahve Günü şahane!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.